Ai nevoie de un credit de nevoi personale? Iată ce trebuie să știi!

Dacă îți doreșți să aplici pentru un credit de nevoi personale, trebuie să știi că alegerea unui astfel de instrument trebuie să țină cont de anumite aspecte.
Filip Stan
09 nov. 2021, 13:47
Ai nevoie de un credit de nevoi personale? Iată ce trebuie să știi!

Ai nevoie de un credit de nevoi personale? Iată ce trebuie să știi! Viață noastră e compusă dintr-un cumul de momente, unele mai bune, altele mai dificile. Mulți dintre noi se confruntă la un moment cu probleme care își găsesc rezolvarea doar cu o anumită sumă de bani. Dacă nu putem apela la cunoștințe sau familie pentru un împrumut pe termen scurt, trebuie să găsim o soluție pentru a intra în posesia sumei de bani de care avem nevoie. O soluție care ne poate avantaja este reprezentată de un credit nevoi personale.

Dacă îți doreșți să aplici pentru un credit de nevoi personale, trebuie să știi că alegerea unui astfel de instrument trebuie să țină cont de anumite aspecte, astfel încât să te asiguri că decizia luată satisfice nevoile tale.

Necesitatea analizării acestor aspecte derivă și din faptul că pe piață vei găși o varietate de opțiuni care îți pot veni în ajutor. Iată în continuare care sunt aspectele pe care trebuie să le analizezi, astfel încât să identifici creditul care răspunde cel mai bine nevoilor tale.

  1. Condițiile de eligibilitate pentru obținerea unui credit de nevoi personale

Pentru obținerea unor credite de nevoi personale trebuie să îndeplineșți anumite condiții de eligibilitate. Acestea diferă de la o banca la altă, dar în mare parte ele sunt aceleași, și anume:

          O anumită vechime în muncă;

          Un anumit nivel salarial;

          Inexistentă antecedentelor financiare.

Bineînțeles că ai la dispoziție și soluții prin care poți obține un împrumut de nevoi personale care nu necesită îndeplinirea unor astfel de condiții. Însă, alegerea tipului de credit trebuie să fie una foarte bine documentată, astfel încât să nu ai surprize pe viitor. 

  1. Suma maximă ce poate fi împrumutată

Suma pe care o poți împrumuta diferă de la o bancă la alta și de nivelul câștigurilor tale. Iți recomandăm să analizezi cât mai multe variante și să o alegi pe cea care satisface cel mai bine necesitățile tale. Dacă ai nevoie de o suma mai mare de bani, îți recomandăm îți concentrezi atenția și pe dobânda percepută! 

  1. Dobânda percepută în cazul unui credit de nevoi personale

Un aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este dobânda. Cu cât este mai mică, cu atât mai bine. Însă, nu doar nivelul dobânzii trebuie analizat, ci și costul total al contractării creditului. Mai precis, trebuie să verifici dacă există și alte comisioane în contractul de creditare și dacă da, care este nivelul acestora. 

  1. Perioada de rambursare a unui împrumut de nevoi personale

Cu toate că poți fi tentat să optezi pentru o perioadă cât mai lungă pentru rambursarea unui credit de nevoi personale, specialiștii din domeniu recomandă ca imprumutul să fie returnat într-o perioada cât mai scurtă, astfel încât, să plăteșți un cost mai mic pentru banii împrumutați. 

Cel mai des intalnite întrebări despre creditele de nevoi personale

Iată care sunt cele mai des întâlnite întrebări referitoare la creditele de nevoi personale:

 

Cât de repede se poate obține un credit de nevoi personale?

 

Creditele de nevoi personale se obțin mult mai repede de cât alte tipuri de credite. În unele cazuri acestea sunt aprobate pe loc. În alte cazuri, poți obține o pre-aprobare online, urmând că procesul să fie continuat în sucursala bancară. Mai există și alte opțiuni: poți obține un credit de nevoi personale online. 

          Creditul de nevoi personale poate fi refinantat? 

Da, poți alege și pentru o refinanțare credit de nevoi personale. Optând pentru o refinanțare a împrumutului te poți bucura de condiții mai avantajoase și o rată lunară mai mică. 

          Ce se întâmplă în cazul în care nu mai pot achita ratele? 

Deși este de preferat să nu ajungem într-o astfel de situație, nu știm ce ne poate rezervă viitorul. Dacă te afli într-o situație similară, îți recomandăm să contactezi instituția financiară care ți-a acordat creditul și să le comunici acest lucru. De cele mai multe ori, veți găși o soluție împreună. Unele bănci oferă posibilitatea de amânare a ratelor pe o o anumită perioada. 

În cazul în care nu îți plăteșți ratele, poți fi raportat la Biroul de Credit, iar banca poate demara procedurile de recuperare a creanțelor. 

          Ce pot face cu banii obținuți? 

Marele avantaj al unui credit de nevoi personale este reprezentat de faptul că nu trebuie să justifici nimănui modalitatea în care alegi să îl folosești. Însă, îți recomandăm să utilizezi suma obținută într-un mod avantajos. 

          De ce să apelez la un credit de nevoi personale în detrimentul altui tip de împrumut? 

Deoarece perioada de rambursare a creditelor de nevoi personale nu este una de lungă durata, nu se va solicită depunerea unor garanții. Prin urmare, contractarea unui împrumut de nevoi personale este mult mai avantajoasă pentru cel care o solicită. Atenție, dacă ne referim la un alt tip de credit, mai ales cele ce implică o sumă mai mari de bani, garantia este necesară.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!