Ai pliuri pe lobul urechii? E posibil să suferi cu inima

Unele afecțiuni sunt ușor de observat de la primele semne. Cele subtile, precum palmele umede și obrajii roșii, prevestesc afecțiuni ale tiroidei.

RomaniaTV.net
21 nov. 2016, 08:54
Ai pliuri pe lobul urechii? E posibil să suferi cu inima

Părul facial în exces şi acneea

Ambele apar în sindromul ovarului polichistic (chisturi dezvoltate pe ovare). Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite dereglări hormonale la femei şi este cauzată de producerea de hormoni androgeni în exces de către ovare şi glandele suprarenale.

Obrajii roşii şi pielea albă

În cazul în care observi că ai adesea obrajii roșii, te poți considera un ideal de frumuseţe, dar, din păcate, acesta este indiciul unei boli tiroidiene.

Aftele

Ulceraţiile gurii sunt foarte des întâlnite şi nu semnalează doar o perioadă de imunitate scăzută. Prezenţa lor neîntreruptă sau frecventă poate fi semnul unei boli cronice, precum sindromul intestinului iritabil sau al unor uretrite nespecifice.

Citeşte şi  5 semne că inima ta nu funcţionează cum ar trebui

Culoarea unghiei

Unghiile foarte deschise la culoare pot să indice anemie. În schimb, dacă au o nuanță gri-albăstrui pot fi semnul unei boli de inimă, iar petele maronii, semn de psoriazis.

Palmele calde şi umede

Dacă ai palmele umede și calde sau dacă îți tremură mâinile, este posibil să suferi de hipertiroidie. Aceleaşi semnale, însoțite de o transpirație rece, pot arăta anxietate.

Gleznele, gambele şi picioarele umflate

Acestea sunt semnele retenţiei de apă sau al faptului că ai stat prea mult în picioare. Uneori pot indica şi afecţiuni, cum ar fi tromboza venoasă.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro