Ai probleme cu banii? Iata 6 lucruri pe care trebuie neaparat sa le afli

Traim vremuri parca tot mai grele si bugetul multor familii s-a redus, uneori, dramatic, asa ca suntem cu totii nevoiti sa ne reorganizam si regandim atat stilul deviata cat si cheltuielile normale ca sa putem trece cu decenta de aceasta perioada.

RomaniaTV.net
16 sept. 2017, 18:09
Ai probleme cu banii? Iata 6 lucruri pe care trebuie neaparat sa le afli

Vrem nu vrem, trebuie sa acceptam faptul ca cea mai buna metoda de a economisi este sa reducem cheltuielile. Incepe prin a face o lista cu toate cheltuielile planificate pentru luna urmatoare. Apoi imparte o foaie de hartie in doua, pe lungime si scrie intr-o parte NEVOI si in cealalta DORINTE. Acum trece cheltuielile lunare in cele doua coloane.

Nevoile sunt cheltuielile fara de care familia nu poate supravietui (mancare, chirie, electricitate, rata la casa, etc.) si la Dorinte trece acele lucruri pe care v-ar placea sa le aveti, dar nu sunt vitale pentru supravietuire (un storcator de fructe, un ruj bun, o a treia sau a patra pereche de blugi, inca o pereche de ghete pentru copil, desi acum are ce purta pana in primavara, etc.). O data identificate si catalogate astfel cheltuielile casei, vei constata ca iti e usor sa decizi la ce trebuie renuntat pentru a strange cureaua. Daca ai nevoie de sugestii, iata cateva:

Redu cheltuielile pe mancare si produse pentru casa
Chiar daca ti-e mai usor sa faci cumparaturile la coltul blocului, fa un efort si mergi la un hipermarket. Acolo poti gasi anumite marci cu pret redus la aproape fiecare produs pe care vrei sa-l cumperi. Alege dintre toate sortimentele unui produs pe cel cu marca proprie hipermarketului in care te afli. Acestea au, de obicei, si cel mai convenabil pret. Fa-ti lista de cumparaturi inainte de a pleca de acasa si nu te abate de la ea.

Redu cheltuielile pe haine si incaltaminte
Pune pe hartie doar obiectele strict necesare familiei si profita la maximum de perioadele de reduceri. Mergi prin cat mai multe magazine inainte sa cumperi ceva, ca sa nu te trezesti ca gasesti doi metri mai incolo aceiasi pantofi cu 100 de lei mai ieftini decat i-ai cumparat tu.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.