Ai un şef stresant? Învaţă cum să-l „îmblânzeşti”

Un loc de muncă poate fi foarte solicitant din punct de vedere psihic, mai ales dacă ai şi un şef care nu-i niciodată mulţumit. Cum economia nu răspunde la încercările anemice de resuscitare, şansele tale de a găsi alt loc de muncă sunt de domeniul fantasticului. Şi atunci stai şi înduri, însă pe termen lung, tu personal, cât şi calitatea muncii prestate vor avea de suferit.

RomaniaTV.net
17 iul. 2012, 06:16
Ai un şef stresant? Învaţă cum să-l „îmblânzeşti”

Iată câteva sfaturi care te ajută să ai un loc de muncă plăcut şi un şef cu care să colaborezi din ce în ce mai bine.

 Nu îţi lasă şeful să vadă că îţi este frică de el la locul de muncă. In momentul in care tiranul isi dezvaluie partea intunecata a caracterului sau, tu trebuie sa fii un monument de calmitate. Reaminteste-ti ca, indiferent de cat de tare tuna si fulgera acum, intr-un final se va linisti.

Scapă de stresul de la locul de muncă fiind un ascultător activ. In loc sa-i asculti tiradele fara ca de fapt sa le auzi, fii atent la ceea ce spune seful tau. Multi manageri au nevoie sa se descarce inainte de a putea sta de vorba rational. Odata ce furtuna a trecut incearca sa folosesti empatia. Apoi ajuta-l pe sef sa se focuseze pe adevaratele probleme. Daca este nevoie, reia discutia

Fii tu însuţi un model pentru şef la locul de muncă. Trateaza-ti superiorul asa cum ti-ai dori tu sa fii tratat. Fii onest si indica-i intr-un mod diplomat ca vrei sa ai parte de acelasi respect.

Vino cu soluţii la locul de muncă. Decat sa astepti ca o problema sa degenereze, ofera o solutie inainte de a se intampla acest lucru. La birou este bine sa fii perceput ca un om cu initiativa si proactiv.
 

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro