Ai voie să alergi dacă eşti însărcinată?

Potrivit Colegiului Regal de Obstetrică-Ginecologie din Marea Britanie, o femeie însarcinată poate face orice fel de sport. Dilema asupra acestei chestiuni a apărut în presa britanică după ce Jenny Wright, o femeie însărcinată în şase luni care a ieşit la o alergare uşoară în parc, a fost numită vacă egoistă de către o mamă care îşi plimba copilul în cărucior, dar care nu avea nicio problemă în a pufăi din ţigară lânga micuţul ei.

RomaniaTV.net
18 mai 2012, 09:05
Ai voie să alergi dacă eşti însărcinată?

Jenny a mărturisit că, iniţial, a crezut că nu a auzit bine, însă auzul nu o înşelase. I s-a reproşat ulterior că îşi pune propria vanitate în faţa sănătăţii copilului încă nenăscut.

„De când a început să mi se vadă burtica, cam de la a patra lună şi un pic de sarcină, nenumărate persoane m-au apostrofat sau s-au uitat urât la mine pentru că alergam în parc. Dar am încetat să fac jogging abia la 39 de săptămâni pentru că devenise deja inconfortabil din cauza burţii crescute”, a declarat Jenny Wright.

Sportul nu este contraindicat în sarcină, potrivit sfaturilor oferite de reprezentanţii Colegiului Regal de Obstetrică-Ginecologie din Marea Britanie la care a apelat Jenny după ce a aflat că este însărcinată.

Citiţi mai mult pe lyla.ro.