Aici se ascunde Bogdan Buzăianu. Omul de afaceri, căutat Justiția română în dosarul Elenei Udrea, se relaxează în vila luxoasă de pe Coasta de Azur

Aici se ascunde Bogdan Buzăianu. Curtea de Apel București trebuia să îl audieze, luni, pe omul de afaceri, ca martor, în dosarul de mare corupție în care fostul ministru Elena Udrea este judecat pentru fapte de trafic de influență și spălare a banilor.

08 iun. 2021, 09:03
Aici se ascunde Bogdan Buzăianu. Omul de afaceri, căutat Justiția română în dosarul Elenei Udrea, se relaxează în vila luxoasă de pe Coasta de Azur
Milionarul se relaxează în proprietatea sa de zeci de milioane de euro, de pe Coasta de Azur

Aici se ascunde Bogdan Buzăianu. Instanța bucureșteană l-a citat prin procedură pe omul de afaceri în Franța, dar procedura de citare nu a revenit la dosarul cauzei. În acest context instanța a arătat că va solicita unui alt martor din dosar, omul de afaceri Radu Budeanu, audiat deja ca martor în acest caz, să pună la dispoziție detalii mai precise privind localizarea lui Buzăianu.

Potrivit imaginilor publicate de Cancan.ro, Bogdan Buzăianu trăieşte într-un lux orbitor. Milionarul se relaxează în proprietatea sa de zeci de milioane de euro, de pe Coasta de Azur.

Citeşte şi: Elena Udrea revine în instanţă. Curtea de Apel reia audierile în dosarul Hidroelectrica

Aici se ascunde Bogdan Buzăianu

Vila de lux a celui supranumit “cel mai mare băiat deștept din Energie” – zis Nicholas sau Martin Zamberg pe Instagram – se numește Marabounta și este situată pe o colină din Beaulieu-Sur-Mer, localitate exclusivistă situată între Nisa și Monaco, în departamentul Alpes-Maritimes din sud-estul Franței. Mai precis pe Boulevard Gordon Bennett.

Palatul are cel puțin 3.000 mp construiți, mai multe piscine, o grădină exotică, opere de artă și statui răsfirate pe întreaga proprietate, ceea ce face ca valoarea întregului domeniu să se situeze la aproximativ 30 milioane de euro.

Vila de lux unde se ascunde Bogdan Buzăianu

Bogdan Buzăianu, omul care ar fi “orchestrat” jaful de la Hidroelectrica

Contractul dintre Energy Holding – Hidroelectrica “ar fi fost încheiat ilegal şi ar fi reprezentat mai mult de 1 la sută din PIB-ul României de la acea vreme”, a acuzat procuroarea DIICOT Adriana Cristescu, de la Serviciul de combatere a macro-criminalităţii economico-financiare. În urma anchetei efectuate de DIICOT, doar directorii Hidroelectrica care au semnat contractul cu Energy Holding au fost condamnaţi la închisoare, iar partea de dosar referitoare la afaceristul Bogdan Buzăianu și la politicienii care l-au sprijinit nu a mai ajuns niciodată în instanţă.

Bogdan Buzăianu ar fi câștigat miliarde de dolari de pe urma Hidroelectrica. Din 1996, i s-a permis să cumpere energie de la stat, care prin firmele lui a fost revândută unor fabrici de stat la prețuri chiar și de 10 ori mai mari. În 2001, Buzăianu a încheiat cel mai mare contract de energie cu Hidroelectrica, de aproape 1 miliard de dolari. Despre acel contract, procurorii DIICOT au spus că reprezenta mai mult de 1 la sută din PIB-ul României de la acea vreme și că ar fi fost încheiat ilegal.

După ce ”jaful de la Hidroelectrica” – în ceea ce îl privește pe ”Nicholas” Buzăianu – a fost clasat (Hidroelectrica l-a dat în judecată pe controversatul om de afaceri, în instanțele civile, pentru recuperarea prejudiciului de 1 miliard de dolari, însă a pierdut și nu a reușit să recupereze niciun leu), multimiliardarul a continuat seria ”afacerilor de succes”.