Elena Udrea revine în instanţă. Curtea de Apel reia audierile în dosarul Hidroelectrica

DNA a notat în rechizitoriul acestui dosar că în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei.

07 iun. 2021, 08:54
Elena Udrea revine în instanţă. Curtea de Apel reia audierile în dosarul Hidroelectrica

UPDATE

: Un apel anonim a anunțat că există o bombă la Curtea de Apel București. Pirotehniștii au ajuns la fața locului, la fel și cei de la SRI și ISU. Astăzi, în jurul orei 12:30, prin apel 112 o persoană a anunțat că în clădirea Curții de Apel București este un dispozitiv exploziv.

UPDATE: Curtea de Apel București trebuia să îl audieze, luni, pe omul de afaceri Bogdan Buzăianu, ca martor, în dosarul de mare corupție în care fostul ministru Elena Udrea este judecat pentru fapte de trafic de influență și spălare a banilor.

Concret, pentru luni, instanța bucureșteană l-a citat prin procedură pe omul de afaceri în Franța dar procedura de citare nu a revenit la dosarul cauzei.

Curtea de Apel București reia, luni, dezbaterile în dosarul Hidroelectrica în care fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, și omul de afaceri Dan Andronic, sunt judecați pentru fapte de trafic de influență și spălare a banilor, respectiv mărturie mincinoasă, în legătură cu promisiuni făcute de fostul demnitar omului de afaceri Bogdan Buzăianu privind contracte cu compania energetică.

Elena Udrea, vizată într-un nou dosar penal deschis pentru un plic „cu secrete de stat”, găsit în curte casei sale

La termenul de luni al procesului instanța va audia noi martori din dosar în legătură cu pretinsele sume de 3,8 milioane de dolari și 900.000 de euro (creanță) presupus primite de către fostul demnitar de la afaceristul Buzăianu pentru facilitarea prelungirii unor contracte în formă avantajoasă acestuia.

Dosarul Hidroelectrica a fost inițial trimis în judecată în decembrie 2017 iar după doi ani în care a stat în faza camerei preliminare un magistrat al CAB a stabilit că acesta trebuie restituit pe fondul vicierii procedurii obținerii unor probe.

După restituire anchetatorii DNA au refăcut probele și au retrimis cazul în instanță în 11 februarie 2019, moment de la care speța a trecut de faza camerei preliminare după ce judecătorii au stabilit că de această dată toate probele sunt conform obținute iar rechizitoriul legal întocmit.

DNA a notat în rechizitoriul acestui dosar că în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA.

Detaliu-bombă în dosarul Elenei Udrea. S-a aflat cine sunt denunţătorii în cazul genții cu aproape 4.000.000 de dolari!
Din suma promisă, fostul ministru ar fi primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro; creanța reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații.


loading...