Romii îşi bat joc de clădirile de patrimoniu. Vezi ce au montat pe acoperişul unei case-monument FOTO

Romii au scris cu litere aurii pe acoperişul clădirii-monument cuvântul "BANY". Pentru că nu aveau voie să modifice o clădire care face parte dintr-un ansamblu de monumente, romii s-au ales cu dosar penal.

RomaniaTV.net
07 mart. 2014, 14:52

Clanul Bonescu din Timişoara este proprietarul unei clădiri ce face parte din rândul clădirilor-monument dintr-o zonă istorică din Timişoara. La începutul anului 2013, casa de pe strada Moise Nicoară nr. 30 a fost modificată ilegal, romii înlocuind acoperişul din ţiglă ceramică, deşi, potrivit legii, nu aveau voie.

Mai mult, pe acoperiş, ţiganii timişoreni au montat o tablă aurie pe care au scris cuvântul „BANY”, vizibil de la mare distanţă. Toate aceste modificări au fost făcute de romi fără nicio aprobare de la Primărie. Primarul Traian Stoia spune că romii s-au ales cu dosar penal, potrivit România TV.

Potrivit publicaţiei locale opiniatimisoarei.ro „e posibil fie ca ţiganii să aibă în familie un membru al cărui nume să fie Bany, fie au decis să „modifice” puţin cuvantul „ban”, ca să sune mai american şi să provoace invidia rivalilor prin aceea că bunastarea poate fi „strigata” şi de pe acoperiş”.