AID solicită excluderea din PNL a lui Varujan Vosganian

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) critică dur atitudinea celor 71 de membri ai Senatului României care au votat împotriva ridicării imunităţii senatorului Varujan Vosganian.

RomaniaTV.net
13 feb. 2015, 13:09
AID solicită excluderea din PNL a lui Varujan Vosganian

„Considerăm că acest gest este unul de frondă la adresa justiţiei, în contextul în care D.I.I.C.O.T a solicitat urmărirea penală împotriva senatorului pentru fapte extrem de grave cu impact asupra economiei naţionale.

Gestul celor 71 senatori care au votat împotriva ridicării imunităţii are ca posibil efect anularea atitudinii corecte, principiale a deciziilor luate în ultima vreme de către Parlamentul României şi în concordanţă cu solicitările cetăţenilor români la votul din 16 noiembrie 2014″, se arată arată într-un comunicat al AID.

Asociaţia atrage atenţia că „în acest moment există un singur membru al Parlamentului României faţă de care anumiţi parlamentari au refuzat să permită cercetarea penală a acestuia, fapt ce crează un precedent periculos”.

De asemenea, AID atrage atenţia că acest aspect va fi, cu siguranţă, reflectat în următorul raport al Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) şi solicită conducerii PNL demiterea din calitatea de membru PNL a lui Varujan Vosganian „în vederea consolidării imaginii democratice şi pro-justiţie a partidelor politice în continuare”.