Aimee Iacobescu merge la Guvern: „Mor de foame”

La 69 de ani, după 44 de ani petrecuţi pe scena TNB şi pe platourile de filmare, celebra actriţă îşi continuă cu disperare demersurile pentru obţinerea indemnizaţiei de merit. Chiar dacă familia ei are de primit de la stat despăgubiri de un milion de euro, Aimée Iacobescu nu crede că va vedea acei bani şi s-a înscris în audienţă la guvern.

02 feb. 2016, 09:50
Aimee Iacobescu merge la Guvern: „Mor de foame”

În decembrie 2015, Aimée a primit de la admiratori echivalentul în lei a 5.000 de euro, donaţii din care şi-a plătit datoriile şi va supravieţui până în primăvară. „Sunt disperată şi asta mă împinge să fac ceva, nu doar să aştept. Peste câteva luni termin banii (donaţi de admiratori – n.r.) şi ce mă fac? Voi ajunge din nou în aceeaşi situaţie. Dacă mi se dădea indemnizaţia de merit la care am dreptul, nu aveam de ce să mai cer, mă descurcam”, a declarat actriţa pentru ziarulring.ro.

Acuzată că beneficiază de pensia de urmaş a mamei sale, Aimée susţine că e normal să se ajute reciproc: „S-a spus că trăiesc din pensia mamei mele, ceea ce nu e chiar aşa. Când mama nu va mai fi, din pensia mea am o singură variantă: să mor şi eu. Dacă primesc indemnizaţia de merit, îmi pot acoperi cheltuielile. Această indemnizaţie rezolvă totul. Mama şi mătuşa mea au câştigat procesul cu statul român la CEDO, iar statul român trebuie să le plătească despăgubiri de un milion de euro. Cum statul a spus că nu are bani, aşteptăm. Nu avem ce alte demersuri să facem. Statul îmi datorează un milion de euro. Deci sunt milionară în euro, dar mor de foame. Poate statul va binevoi să ne dea cândva banii aceştia, dacă va mai rămâne cineva din familie până atunci”.

Deranjată că preşedintele UNITER Ion Caramitru nu se ţine de cuvânt şi nu-i dă indemnizaţia de merit nici după ce trei actori de pe listă au murit, Aimée Iacobescu se va adresa ministrului culturii şi premierului Dacian Cioloş. „Voi da telefon la guvern să văd dacă şi când mă poate primi în audienţă ministrul culturii şi apoi premierul. Nu i-am întâlnit niciodată, dar am impresia că sunt oameni drepţi. Dacă voi reuşi să intru la domniile lor, le voi spune că de doi ani aştept de la UNITER indemnizaţia de merit şi că nu am primit-o. La orice cerere se primeşte un răspuns în 30 de zile şi eu n-am primit nimic, iar alţii au intrat înaintea mea pe lista indemnizaţiilor. Mi s-a spus, prin intermediul Antenei 1, să aştept să moară cineva dintre cei de pe listă ca să pot primi şi eu. De atunci au murit trei persoane şi tot nimic. Acum sunt trei locuri disponibile pe listă. Unde se duc acei bani? Probabil la altcineva. Caramitru a spus că, imediat ce se eliberează un loc, voi primi şi eu”, susţine actriţa.

Obişnuită să aibă mereu un plan de rezervă, Aimée Iacobescu ia în calcul şi varianta ca guvernanţii să fie prea ocupaţi pentru a-i acorda o audienţă în timp util. „În funcţie de răspunsul primit de la guvern, decid ce fac mai departe. Dacă ministrul culturii şi premierul nu au timp sau nu mă pot ajuta, voi solicita o audienţă şi la Palatul Cotroceni, la preşedintele Klaus Iohannis. L-am întâlnit în campanie, înainte de a fi ales preşedinte, şi mi s-a părut că are o simpatie faţă de actori”, ne-a explicat actriţa.