Airvolt DOOH, start-up-ul pentru calitatea aerului înființat în România va absorbi 12,5 Milioane de Euro prin Acceleratorul Consiliului European pentru Inovație

Airvolt permite Brand-urilor, Corporațiilor și Organizațiilor P3 să investească în Calitatea Aerului din orașele noastre, prin accesarea unui canal de Media Outdoor dedicat Răspunderii Sociale Corporative și Guvernanței de Mediu.

09 aug. 2023, 14:27
Airvolt DOOH, start-up-ul pentru calitatea aerului înființat în România va absorbi 12,5 Milioane de Euro prin Acceleratorul Consiliului European pentru Inovație

Airvolt DOOH, start-up-ul tehnologic care acordă Advertiserilor șansa de a investi în calitatea aerului din orașe, anunță  demararea lucrărilor necesare finalizării aplicației de finanțare din cadrul Consiliul European pentru Inovație. Compania a fost admisă în cea dintâi etapă a Acceleratorului EIC la finalul lui Aprilie 2023, reușind să demonstreze o platformă hardware și software minim viabilă și operațională și un model de business conceput să diminueze sau chiar să elimine costurile aferente decontaminării aerosolilor și a suprafețelor cu care intrăm în contact zilnic.

Amplificatoarele Airvolt sunt destinate aplicațiilor urbane de mari dimensiuni, ele fiind concepute să îmbunătățească substanțial calitatea aerului pe care îl respirăm în mediile de interior sau de exterior unde aparatele sunt instalate. Sistemele Airvolt monitorizează și purifică aerul ambiental, însă echipează unul sau mai multe display-uri digitale interconectate ce afișează informații și mesaje relevante pentru public. Soluția Airvolt își propune, astfel, să angajeze bugetele de Advertising Digital Out Of Home existente în piață și să le utilizeze pentru a combate mai eficient poluarea din aer în zonele critice din mediile urbane și industrializate. În prezent, Airvolt însumează ansamble și subansamble hardware și software, o parte dintre care au fost proiectate în regim propriu și produse în România și în U.E.

Fondat de către Anton Radulea, în urma experienței dobândite prin distribuția și implementarea rețelei de senzori Airly pentru monitorizarea calității aerului în România, Airvolt DOOH și-a început activitatea de cercetare, design și proiectare de produs pe la începutul anului 2020. Cu un buget relativ modest pentru industria în care concurează, start-up-ul a atras aproximativ 150.000 Euro din fondurile proprii fondatorilor și ale unui grup restrâns de antreprenori locali. Începând cu 2023 eforturile companiei au fost susținute intens și de către shareholderii din Statele Unite, iar datorită încorporării Airvolt Inc. în Delaware, executivul companiei se poate bucura astăzi de leadership-ul unui Board Directorial internațional condus de profesioniști cu experiență precum Alex Fredericks (New York, SUA), Mary Olson (New Jersey, SUA), Nina Näsman (Finlanda, UE) și Alberto Quintana Bartual (Spania, UE).

 

 

Alte soluții pentru monitorizarea și managementul calității aerului din ultimii ani numără, printre altele, proiecte precum Clarity, Airly, Greencity, UAP sau StaticAir, start-up-uri ce au originat în țări precum India, Polonia, Germania sau Olanda. Cu toate acestea, diferențiatorul cheie al Airvolt DOOH este dat tocmai de modelul de business inovativ pe care îl propune, prin faptul că serviciile sale rămân, practic, gratuite pentru oameni, în calitate de utilizatori finali. Astfel, compania folosește strict veniturile din publicitatea de tip Display Out Of Home iar soluția furnizată este o soluție de tip end-to-end, Hardware + Software, Platform as a Service (PaaS), cu potențialul de a opera într-o piață globală de Advertising ce a fost evaluată la 28.48 miliarde de dolari doar în 2022. (1

Chiar dacă aspirațiile primei rețele de advertising dedicate calității aerului sunt unele globale, Consiliul European pentru Inovație (EIC) va impune, pentru început, o serie de obiective specifice precum accesarea a cel puțin trei piețe majore din Spațiul Economic European (SEE). În realitate, încrederea în capacitatea companiei de a scala și de a se extinde în America de Nord, America Latină, Africa, Orientul Mijlociu sau Asia Pacific este dată de un cumul de factori favorabili. Advertisingul Out Of Home experimentează o tranziție masivă către Display, prin conversia afișajelor clasice deja instalate în afișaje digitale, cu beneficiile aferente acestora. (2 Se așteaptă ca piața de publicitate out-of-home să crească până la 43,96 miliarde de dolari până în 2027, cu o rată anuală de creștere compusă (CAGR) estimată la 8,9 procente (3 , în vreme ce piața de purificare a aerului este preconizată să ajungă la 22,84 miliarde de dolari până în 2030, înregistrând o creștere anuală compusă (CAGR) de aproximativ 10,6%. (4

 

(1 Businesswire.com – The 2022 Out-of-Home Advertising Global Market Report

(2 Wildstone.co.uk – The Benefits of Out Of Home Digitisation

(3 Globalnewswire.com – Digital OOH Market Insights and Forecast, 2022-2028

(4 Precedenceresearch.com – The Air Purifier Market by Technology and Application, 2022-2030

 

Anunțul ce privește demararea lucrărilor pentru etapa finală a Acceleratorului EIC vine la trei săptămâni după ce start-up-ul Airvolt DOOH a fost invitat să participe în cadrul celei de-a 13-a ediție a prestigiosului ”Dubai International Best Practices Award For Sustainable Development”, eveniment organizat anual în parteneriat cu UN-HABITAT și municipalitatea din Dubai, ce are ca misiune recunoașterea excelenței și sprijinirea celor mai bune practici urbane pentru îmbunătățirea mediului de viață.

”Am făcut progrese din toamna anului trecut până acum, în pofida tuturor obstacolelor întâlnite într-un start-up care produce hardware, mai ales unul pornit din România… Însă constat că ne aflăm astăzi pe radarul unor oameni și organizații care pot determina succesul companiei în mai multe regiuni de pe glob și asta mă bucură. Am avut, tot anul trecut, ocazia de a schimba câteva cuvinte cu unul dintre participanții de la COP27, un individ al cărui net worth depășește 20 Miliarde de euro. I-am explicat ce este Airvolt și mi-a confirmat că suntem pe drumul potrivit, dar m-a amuzat reacția lui când a aflat că am reușit să construim toată treaba asta cu mai puțin de €150,000. Însă, datorită lui, am înțeles într-un final de ce este infinit mai dificil să strângi €50,000 decât €5M“, spune Anton Radulea, CEO al Airvolt DOOH.

 

Despre Board-ul Director al Companiei

 

Alexander Benjamin Fredericks – Chairman al Board-ului Director   Connect over Linkedin

Cu peste 30 de ani de experiență multidisciplinară și acum în afaceri, Alex Fredericks poate fi cel mai bine definit drept un strălucit problem-solver, inginer de creștere și specialist în captarea pieței, fiind capabil să scurteze distanța dintre companii, obiectivele lor și reușind să adauge valoare peste așteptări.

 

Mary Olson – Vice Chairman al Board-ului Director                          Connect over Linkedin
Mary Olson este un arhitect de brand premiat, expertă în comunicare și strateg de carieră în domeniul conținutului de afaceri distribuit. Cu o pasiune înnăscută pentru crearea unor cadre de comunicare ce permit liberă circulație a ideilor, Mary susține parteneriatele de valoare prin interconectarea factorilor de inovație în direcția unui viitor mai durabil.

 

 

Nina Näsman – Membru al Board-ului Director | Cities & Industry 4.0                              Connect over Linkedin
Cu peste 12 ani de experiență în consultanță, jurnalism și afaceri internaționale, cu o pregătire academică în economie și geografie urbană, Nine activează în Europa și în piețele emergente din Africa și Orientul Mijlociu. Scopul ei este de a identifica soluții ecologice și sustenabile din punct de vedere social pentru provocările urbane și industriale actuale, căutând să folosească tehnologia pentru binele comunităților din întreaga lume.

 

Alberto Quintana Bartual – Membru al Board-ului Director | Technology                      Connect over Linkedin

Director executiv internațional cu peste 30 de ani de experiență în management general, industrial și operațional pentru produse de consum și industriale, cu un palmares de director general, membru al consiliului de administrație și președinte al consiliului de administrație pentru mai multe companii multinaționale de dimensiuni medii și mari, conducând echipe multiculturale pentru a crea noi produse și facilități de producție industrială la nivel mondial.

 

Despre Airvolt DOOH

Proiectul Airvolt a fost inițiat de către un grup de companii, antreprenori și investitori din România, la începutul lui 2020, atunci când partenerul ANSA Group Infinity, a devenit Distribuitor Național și furnizor de Market Acces pentru Airly.eu.

În 2021 compania a fost încorporată pe batrânul continent, în România, sub numele de ADDAIR CORPORATION CEE SRL. Un an mai târziu, în 2022, a doua încorporare în Statele Unite ale Americii sub numele Airvolt Inc, o corporație de tip Delaware C ce operează din Houston, Texas. În 2023 s-a finalizat cea de-a treia încorporare și prima din Asia Pacific, în Karachi, Pakistan, subsidiară care acum operează sub numele de Airvolt DOOH (Private) Limited.