Ajunul Anului Nou 2022, marcat printr-un Doodle special. Tradiţii şi superstiţii specifice ultimei zile din an

Şi în acest an, Ajunul Anului Nou este marcat printr-un Google Doodle, o animație grafică specială care celebrează ultima zi din an.

31 dec. 2021, 10:45
Ajunul Anului Nou 2022, marcat printr-un Doodle special. Tradiţii şi superstiţii specifice ultimei zile din an

Doodle sau Google Doodle este o modificare specială şi temporară a siglei Google, postată pentru o zi, pe pagina principală a motorului de căutare, pentru a celebra evenimente speciale. Există, însă, şi situaţii în care sunt concepute serii de logouri, postate, la rând, mai multe zile. În funcţie de importanţa evenimentului celebrat, Google Doodle este vizibil fie simultan într-un număr mare de ţări, fie într-o anumită ţară.

Ce este un Google Doodle

Fiecare Doodle este însoţit de un hyperlink, care duce la pagina de rezultate obţinute pentru o căutare. Acest lucru stârneşte curiozitatea vizitatorilor, ducând astfel la o creştere semnificativă a traficului către site-urile de referinţă.

Primul Doodle a fost conceput în anul 1998, pentru Festivalul Burning Man, un eveniment care se desfăşoară pe parcursul a opt zile, la Black Rock City, un oraş din Nevada, construit temporar, în deşert, special pentru acest eveniment, care începe în ultima zi de luni din august.

Ajunul Anului Nou 2022, marcat printr-un Doodle special

Ajunul Anului Nou 2022 este marcat printr-un Google Doodle, a cărui accesare duce la o pagină Google în care sunt indexate cele mai relevante site-uri care vorbesc despre tradiţiile şi superstiţiile specifice ultimei zile a anului.

Mulţi români respectă tradiţiile şi superstiţiile specifice Ajunului Anului Nou 2022 având credinţa că, astfel, le va merge bine în Noul An.

Citeste si AJUNUL ANULUI NOU 2021. Când se merge cu Sorcova. Superstiţii legate de obiceiul sorcovitului: motivul pentru care e de preferat să fii sorcovit de un băieţel decât de o fetiţă

Printre superstiţiile şi obiceiurile de sfârşit de an se numără dansul la miezul nopţii în aer liber, în special cel în jurul unui copac, despre care se crede că aduce sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor.

O altă superstiţie de Ajunul Anului Nou 2022 este ca, de Anul Nou, să îmbraci haine noi pentru ca, în anul care vine, să primeşti cât mai multe cadouri. Şi apropo de ceea ce îmbraci, este foarte important ca, la trecerea dintre ani, să porţi ceva roşu, pentru a avea un nou an norocos şi plin de iubire.

În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge, existând credinţa că aceia care plâng vor avea un an cu evenimente triste.

Cine este politicos şi manierat de Anul Nou va fi tot timpul aşa, de aceea se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate discuţiile în contradictoriu şi limbajul agresiv, acestea atrăgând ghinionul.

Citeste si Superstiții de Revelion și în Ajun. Nu faceți sub nicio formă aceste lucruri! Altfel, vă va merge prost tot anul

Sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă doriţi să aveţi parte de afecţiune în anul ce vine. În caz contrar, veţi avea un an cu ghinion în dragoste.

De asemenea, se spune că pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline. Paharele, farfuriile şi buzunarele goale sunt semnele unui an sărac.

Ca să nu fiţi datori tot anul care vine, plătiţi-vă datoriile până la miezul nopţii.