Ajutoare contra răcelii de vară

Răceala este o boală comună, de origine virală, și antrenează binecunoscutele simptome: nas înfundat, tuse, dureri de cap. Poți răci atât iarna, cât și vara, leacurile din natură fiindu-ți de folos în toate situațiile.

RomaniaTV.net
10 aug. 2017, 10:32
Ajutoare contra răcelii de vară

Această afecțiune poate fi cauzată de circa 200 de virusuri diferite. De multe ori, răceala de vară poate fi provocată de alt tip de virus decât cel care te îmbolnăvește pe timpul iernii. Simptomele răcelii apărute vara sunt următoarele: nasul înfundat, febra, inflamarea gâtului, durerile de cap și de articulații, strănutul, tusea.  

Echinacea, leacul la îndemână 

Echinacea este o plantă care se recomandă de multe ori în prevenția și tratarea răcelilor. Are acțiune de stimulare a sistemului imunitar, luptă împotriva virusurilor și inhibă înmulțirea lor, combate bacteriile. Prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute și strecoară. Bea zilnic 2-3 căni cu lichid la temperatura camerei, cu 30 de minute înainte de mesele principale. Întreabă fitoterapeutul înainte să utilizezi acest leac, dacă suferi de o boală autoimună sau dacă ești alergică.

Folosește descongestionante naturale 

Pentru desfundarea nasului, adaugă în alimentele tale usturoi sau boia iute. Nu ocoli hreanul ras, pentru că are un puternic efect antibacterian și antiinflamator. Contribuie la eliminarea secrețiilor din plămâni și combate tusea. Pentru a-ți desfunda nasul, pune 2 lingurițe de hrean ras pe un tifon sau pânză. Înfășoară bine materialul, apoi aplică pe frunte sau sub nas. Pe lângă descongestionarea nasului, acest remediu va ajuta la curățarea căile respiratorii.

Hidratează-te și vitaminizează-te 

Bea multă apă, ceaiuri călduțe și supe. Supa de pui este un aliat împotriva răcelii. Vitaminizează-te cu fructe și legume bogate în vitamina C, pentru că aceasta este un antioxidant puternic, de ajutor sistemului imunitar. Consumă din belșug cătină sau preparate din cătină, coacăze negre, kiwi, portocale, lămâi, broccoli și pătrunjel proaspăt. De asemenea, introdu în meniu fructe de sezon: caise, cireșe, căpșuni. Cireșele au un rol diuretic și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Sfat CPF 

Evită alcoolul și cafeaua, pentru că te deshidratează. Sistemul imunitar va lucra la parametri optimi doar dacă organismul este hidratat.

De ce să te ferești 

Nu consuma băuturi reci, ci la temperatura camerei. Vara, bea mai degrabă ceaiuri calde, care calmează setea și te răcoresc. Evită să mănânci prea multă înghețată. Nu sta în curent și ai grijă la șocurile termice, cauzate de diferențele mari de temperatură dintre încăperile cu aer condiționat și mediul exterior. Specialiștii spun că diferența de temperatură a aerului dintre afară și interior nu trebuie să depășească 10 grade Celsius.

3 uleiuri esențiale bune la răceală