Ajutoare pentru fermierii afectaţi de secetă, acordate de Guvern. Legea, VOTATĂ de Camera Deputaţilor

Deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de lege prin care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 148/2020 ce prevede implementarea unei scheme de ajutor de stat producătorilor agricoli ale căror culturi au fost afectate de seceta pedologică în toamna anului 2019.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 12:28
Ajutoare pentru fermierii afectaţi de secetă, acordate de Guvern. Legea, VOTATĂ de Camera Deputaţilor

Un amendament la OUG al grupului parlamentar al PSD arată că „beneficiarii prevăzuţi la art. 4 alin. (1) sunt eligibili la solicitarea ajutorului de stat dacă îndeplinesc cumulativ următoarele criterii: deţin proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, încheiat până la data de 15 iulie 2020 inclusiv, în care procentul de calamitare prevăzut la art. 1 alin. (4) este de peste 30% aferent culturii calamitate”, conform News.ro.

„Schema are la bază datele referitoare la procentul de calimitate şi suprafaţa calamitată, înscrise în procesul verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, aprobat prin ordinul ministrului Agriculturii şi al ministrului Afacerilor Intenr nr. 97/63/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice”, se arată în prevederile ordonanţei de urgenţă.

Veşti bune pentru fermieri. Anunţul de ultimă oră al ministrului Agriculturii

Proiectul de lege a fost votat de pe 14 octombrie de Senat, în calitate de primă cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor a fost for decizional. Legea privind acordarea de ajutoare fermierilor afectaţi de secetă urmează să ajungă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.


loading...