Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.
RADET poate începe să furnizeze căldură, la cerere, în Bucureşti
Cererile/declarațiile pe propria răspundere privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri se depun împreună cu actele privind componența familiei și veniturile realizate de către persoana singură/familia și cu declarația potrivit căreia beneficiarul se obligă ca pentru perioada 01.04.2018 – 31.05.2019, după încheierea sezonului rece, să depună la sediul D.G.A.S.P.C. Sector 1 actele necesare în vederea verificării datelor înscrise în cererea/declarație pe propria răspundere și să facă dovada că a îndeplinit condițiile legale, pe întreaga perioada în care titularul și membrii familiei a/au beneficiat de ajutor pentru încălzirea locuinței conform O.U.G 70/2011, cu modificările și completările ulterioare.
Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.
Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cel cu combustibili solizi sau petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.
Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică se acordă doar în situația în care acesta este principalul sistem de încălzire utilizat.
Ajutoarele de încălzire nu se acordă persoanelor/familiilor care deţin clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti sau alte imobile aflate în proprietate, mijloace de transport (autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile, mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani), terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1000 m² în zona urbană şi 2000m² în zona rurală, depozite bancare de peste 3.000 lei etc.
AJUTOARE PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINŢEI SEZONUL RECE 2018-2019 ÎN SECTORUL 1
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 va pune la dispoziția solicitanțălor cererile / declaraţiile pe propria răspundere în vederea acordării ajutorului pentru încalzirea locuinţei pentru sezonul rece 2018-2019, începând de miercuri, 10 octombrie 2018. Cererile/declarațiile pe propria răspundere privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței se depun la DGASPC Sector 1, începând cu data de 15 octombrie 2018 la sediul din Bld. Mareşal Averescu nr. 17, Sector 1, Bucureşti, corp E, parter, cam.1 și 2.
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei SECTOR 6
Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a anunţat că locuitorii din Sectorul 6 pot depune cererile în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2018-2019, începînd cu data de 15 octombrie 2018. Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate se înregistrează la Serviciul Ajutor Social, cu sediul din Str. Floare Roşie nr. 7A, Cartier Militari.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi informează pe cetăţenii interesaţi că este necesar să depună, pe lângă cererea şi declaraţia pe propria răspundere, şi următoarele acte doveditoare:
Componenţa familiei se dovedeşte cu următoarele acte:
actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei (B.I., C.I., C.I.P.);
certificatele de naştere ale copiilor în vârstă de până la 14 ani;
certificatul de căsătorie sau, după caz, hotărârea de divorţ;
adeverinţă eliberată de către asociaţia de proprietari/locatari în care se menţionează numărul membrilor de familie, numele şi prenumele acestora şi codul de client;
hotărâre definitivă de încuviinţare a adopţiei, de plasament familial al minorului;
actul din care să rezulte calitatea de tutore sau curator;
alte documente solicitate, după caz.
Veniturile se dovedesc cu următoarele acte, după caz:
adeverinţă de salariat, din care să reiasă venitul net şi valoarea bonurilor de masă, prime, indemnizaţii de hrană etc;
talon de şomaj;
talon de alocaţie de stat;
talon de pensie, pentru toate categoriile de pensii;
talon de indemnizaţie, pentru toate categoriile de indemnizaţii;
adeverinţă eliberată de Casa de Pensii Sector 6 din care să reiasă dacă figurează cu dosar;
certificat de încadrare în grad de handicap;
adeverinţă de venit eliberată de Administraţia Finanţelor Publice pentru anii 2017-2018 pentru toţi membrii adulţi, indiferent de venitul obţinut (în funcţie de veniturile obţinute vor putea fi solicitate la depunere acte suplimentare, de exemplu: un extras de cont pentru luna în care se depune cererea pentru a constata dacă persoana sau familia deţine un depozit bancar cu valoare mai mare de 3.000 lei)/Declaraţia tuturor membrilor adulţi că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în baza CNP-ului pentru obţinerea de către Serviciul Ajutor Social a adeverinţelor de venit.
alte documente doveditoare, după caz.
Locuinţa se dovedeşte cu următoarele acte, după caz:
contractul de vânzare – cumpărare deţinut de titular;
contractul de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere sau cu clauză de habitaţie;
actul de succesiune deţinut de titular;
contractul de închiriere deţinut de titular;
contractul de comodat deţinut de titular;
împuternicirea legală întocmită de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere, ori de reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 16 ani.
alte documente solicitate, după caz.
Furnizorul de gaze sau se energie electrică: se prezintă factura emisă de ENGIE România SA, respectiv de ENEL România.
În ceea ce priveşte persoanele care doresc să solicite ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, este necesar să se facă dovada debranşării locuinţei de la energie termică, în baza unui document oficial.
Pentru cererile depuse în perioada 15.10.2018 – 20.11.2018, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă începând cu luna noiembrie 2018.