Vești bune pentru români! Ajutoarele de la stat care se vor majora automat de la 1 martie!

Multe dintre ajutoarele de stat au la bază indicatorul social de referință! Acesta va avea parte de o creștere începând cu luna martie a acestui an.

22 feb. 2022, 12:13
Vești bune pentru români! Ajutoarele de la stat care se vor majora automat de la 1 martie!

Ajutoarele de la stat care se vor majora automat de la 1 martie. Astfel, acestea sunt categoriile de români care vor primi mai mult de la 1 martie.

Vești bune pentru români! Ajutoarele de la stat care se vor majora automat de la 1 martie!

Venitul minim garantat primit de familiile și persoanele singure ca formă de asistenţă socială va crește potrivit legii 416/2021, potrivit avocatnet.ro. Iată care vor fi noile sume:

Astfel, o persoana singură va primi începând de la 1 martie, 148,7 lei (0,283 ISR), familiile din două persoane vor primi 268 de lei (0,510 ISR), nu mai puțin de  375,2 lei (0,714 ISR) pentru familiile formate din trei persoane, pentru familiile ce au deja patru membrii cuantumul ajunge la 464,5 lei (0,884 ISR), 553,8 lei (1,054 ISR) pentru familiile formate din cinci persoane și  câte 38,3 lei (0,073 ISR) pentru fiecare altă persoană peste numărul de cinci persoane, care face parte din familie.

Citește și: Florin Cîţu îl atacă pe ministrul Finanţelor: „A făcut un lucru care m-a surprins. Spui că nu ai bani, dar împingi 180 de milioane de lei în Fondul Proprietatea, care nu era o prioritate”
 

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Legea prevede că asiguratul care îngrijeşte un pacient bolnav de cancer în vârstă de peste 18 ani beneficiază de concediu şi de indemnizaţie.

„Beneficiază de concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, îl însoţeşte pe acesta la intervenţii chirurgicale şi tratamente prescrise de medicul specialist.

Pacientul cu afecţiuni oncologice îşi poate exprima acordul numai pentru o singură persoană la fiecare intervenţie/chirurgicală, respectiv tratament. Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei este de cel mult 45 de zile calendaristice la interval de un an pentru un pacient”, se menționează în documentul citat de Agerpres.

Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice este de 85% din baza de calcul.

Citește și: Vlad Mixich, contract de consultanţă de 500.000 de euro din bani publici, pe filiera USR. Cum a ajuns consilierul lui Vlad Voiculescu să fie plătit cu 600 de euro pe zi!