Vlad Mixich, contract de consultanţă de 500.000 de euro din bani publici, pe filiera USR. Cum a ajuns consilierul lui Vlad Voiculescu să fie plătit cu 600 de euro pe zi!

Chiar dacă pretind că au fost înlăturaţi de la putere, politicienii USR şi apropiaţii lor continuă să încaseze sume uriaşe din bani publici. Este şi cazul lui Vlad Mixich, consilierul lui Vlad Voiculescu, care a ajuns să fie plătit cu nu mai puţin de 500.000 de euro.

17 feb. 2022, 23:59
Vlad Mixich, contract de consultanţă de 500.000 de euro din bani publici, pe filiera USR. Cum a ajuns consilierul lui Vlad Voiculescu să fie plătit cu 600 de euro pe zi!

Acest lucru reiese din raportul de activitate a lui Vlad Mixich care a ajuns să beneficieze de pe urma unui contract de 500.000 de euro pe filiera USR, conform Antena3.

Vlad Mixich este consilierul lui Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor. În 2008, Vlad Voiculescu a iniţiat aşa numita reţea a citostaticelor, mai exact un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România medicamentele care lipseau bolnavilor de cancer.

De altfel, „Reţeaua Citostaticelor” a fost şi subiectul documentarului regizat de Claudiu Mitcu – „Rețeaua”. Filmul a fost produs, ca urmare a unei investigaţii jurnalistice realizate de Vlad Mixich.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, despre incendiul de la spitalul din Ploieşti şi evacuarea pacienţilor din spitalul modular Leţcani: „Probabil îşi vor aduce aminte să dea vina pe mine sau pe Ioana Mihăilă”

În octombrie 2016, Vlad Mixich a ajuns vicepreședinte la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale în Guvernul Dacian Cioloș. Pe blogul personal, Mixich scrie că este specializat în domeniul politicilor de sănătate și lucrează ca membru al echipei de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții.

Citeşte şi: Rafila a sesizat Corpul de Control al premierului cu privire la întocmirea PNRR. Acuzații de conflict de interese la Ministerul Sănătăţii. Vîlceanu: ANDIS va fi înfiinţată la Ministerul Sănătăţii

Potrivit Antena 3, Vlad Mixich câştigă în prezent nu mai puţin de 500.000 de euro, bani decontați de statul român. Din contractul de consultanţă reiese că el primește 600 de euro pe zi, iar printre activitățile care îl recomandă pentru acest venit se numără:

– misiuni în Iaşi şi Cluj

– predocumentare,

– creare de baze de date cu contacte

– pregătire agenda

– interviuri şi structurarea pregătirii

– interviuri şi redactarea rapoartelor de misiune, etc, se arată în raportul de activitate pe un trimestru.

Mixich, un apropiat al lui Vlad Voiculescu, este un exemplu de consultat care doar bifează nişte zile şi primește sume inimaginabile de bani. Acum se creează echipe care se vor ocupa de consultanță pentru PNRR pe filiera de sănătate în valoare de 25 de milioane de euro.

Citeşte şi: Cristian Ghinea: „Rafila, nu fi puturos! În iunie trebuie să bată în cuie lista de 25 de spitale din PNRR. Rafila cumpără televizoare”