Ajutor de la Domnul: Papa Francisc a împărţit saci de dormit pentru oamenii fără adăpost

De ziua lui de naştere, Papa Francisc s-a gândit şi la cei oropsiţi de soartă. Astfel, oamenii fără adăpost au avut o surpriză când au primit saci de dormit de la Suveranul Pontif, au dezvăluit surse oficiale de la Vatican.

19 dec. 2014, 13:03

Cu ocazia zilei sale de naştere,  când a împlinit 78 de ani, Papa Francisc a ordonat, miercuri, distribuirea a sute de saci de dormit pentru persoanele fără adăpost din Roma.

Arhiepiscopul Konrad Krajewski care răspunde de actele de caritate a organizat distribuţia a 400 de saci de dormit. „Acesta este un cadou de la Papa (Francisc), pentru voi, cu ocazia zilei sale de naştere”, le-au spus nevoiaşilor Gărzile Elveţiene care asigură securitatea Papei.

Citeşte şi Inedit: Papa Francisc, sărbătorit în paşi de tango de 7.000 de dansatori VIDEO

În total, au fost distribuiţi pînă acum 300 de saci, iar restul de 100 urmează a fi distribut unui alt grup de persoane fără adăpost, scrie presa italiană. Opt persoane fără adăpost s-a numărat printre cei care au venit la Vatican, în Piaţa Sfântul Petru, pentru a-l felicita pe Suveranul Pontif, după audienţa de miercuri, de ziua lui de naştere.