Ajutor de stat pentru 28 de proiecte de investiţii

Publicat: Miercuri, 22 Mai 2019 14:52 // Actualizat: Miercuri, 22 Mai 2019 14:52 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Finanţelor a anunţat, miercuri, că, în perioada septembrie 2018 – aprilie 2019, a aprobat acorduri de finanţare pentru 28 proiecte de investiţii prin intermediul schemei de ajutor de stat, iar, dintre acestea, 12 proiecte sunt implementate de către societăţi cu capital românesc.

Ministerul Finanţelor a aprobat acorduri de finanţare prin ajutor de stat pentru 28 proiecte de investiţii. "Aceste proiecte de investiţii vor genera un număr de 4.455 noi locuri de muncă şi o contribuţie la dezvoltarea regională, în valoare totală de 1,21 miliarde lei”, se arată în comunicat.

Ministerul Finanţelor a anunţat că încurajează investitorii să depună cereri pentru finanţare prin intermediul schemei de ajutor de stat 807/2014, care vor fi analizate în sesiune continuă, iar în situaţia în care bugetul alocat se epuizează, la rectificarea bugetară vor fi asigurate sumele necesare astfel încât toate proiectele eligibile să primească finanţare pentru implementare.

Pentru anul 2019, în legea bugetului de stat nr. 50/2019 sunt prevăzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat în valoare de peste 1,6 miliarde lei, ceea ce presupune finanţarea unor proiecte de investiţii de cel puţin 4 miliarde de lei.

”Pentru a facilita accesul la finanţare pentru cât mai multe proiecte de investiţii cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare şi simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014, printre care: diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii pentru a fi eligibile la 1 milion de euro, posibilitatea demarării proiectului de investiţii de la data depunerii cererii de acord pentru finanţare, simplificarea planului de investiţii, au facilitat accesul la finanţare a unui număr mai mare de societăţi cât şi a firmelor cu capital românesc”, se arată în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutor de stat Ministerul Finanţelor schema de ajutor de stat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H