Ajutor financiar de 2.000 lei pentru familiile din Ucraina care au copiii în grădinițele și școlile din România

De luna aceasta, familiile din Ucraina care au copiii înscriși în creșele, grădinițele și școlile din România pot primi lunar un sprijin financiar în valoare de 2.000 de lei.

12 mai 2023, 14:18
Ajutor financiar de 2.000 lei pentru familiile din Ucraina care au copiii în grădinițele și școlile din România

Familiile și persoanele singure venite din Ucraina beneficiază, începând cu data de 1 mai 2023, pentru o perioadă de maximum 4 luni consecutive, de o sumă forfetară lunară, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare și hrană, acordată din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență/Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Mai exact, în cele patru luni statul va acorda 750 lei/lună pentru persoana singură sau 2.000 lei/lună pentru o familie, la care se adaugă 600 lei/lună pentru fiecare persoană pentru cheltuieli de hrană.

Citește și: Zelenski: „Aici, în Ucraina, lumea va vedea de ce este capabilă Europa”

După împlinirea perioadei de 4 luni consecutive, familiile și persoanele singure iau o suma forfetară lunară până la finalul anului 2023, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, scrie Edupedu.ro. Ajutorul financiar din a cincea lună constă în 750 lei/lună pentru persoana singură sau 2.000 lei/lună pentru o familie.

Citește și: O pensionară din Rusia a lăsat un bilet pe mormântul părinților lui Putin: ”E un maniac, luați-l la voi”. Ce pedeapsă a primit femeia

Pentru a putea beneficia de ajutor, în prima lună din cele maximum 4 luni consecutive, de banii menționați mai sus, persoanele vor depune o cerere la primărie și trebuie să fie beneficiari ai protecției temporare.