Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români. Cine poate obține banii

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat Sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2024. „Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susține românii din afara granițelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanțări nerambursabile”, a declarat Gheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP.

22 feb. 2024, 09:45
Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români. Cine poate obține banii
PSD: Salariul minim european va fi introdus în România în acest an

Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români. Proiectele Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) rămân direcționate şi în 2024 către conservarea și protejarea identității românești.

„Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susține românii din afara granițelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanțări nerambursabile. Am un angajament ferm de solidaritate, dialog și sprijin față de toți românii, menit să întărească legăturile dintre cei plecați departe de țară și cei din patria mamă.

Citește și: Milioane de euro pentru cultivatorii de usturoi şi tomate. Detalii despre Programul Tomata 2024

Proiectele DRP rămân direcționate către conservarea și protejarea identității românești, peste tot unde cetățenii noștri au ales să trăiască.
Vă invit să accesați noul ghid destinat solicitanților de sprijin financiar și să vă implicați cât mai mult în susținerea românilor de pretutindeni!”, a declarat secretarul de stat al DRP, Gheorghe Cârciu.

Ghidul cuprinde șase programe de finanțare: Educație, Cultură, Societatea civilă, Mass-media, Spiritualitate și tradiție și Comunitate.

În cadrul sesiunii de finanțare 2024, un solicitant poate depune cel mult două proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite.

Citește și: Angajări 2024. Specialiştii care vor fi îngropaţi în salarii mari. De ce salariaţii nu mai vor contracte pe termen lung

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 31 martie 2024 (inclusiv), ora 23:59, ora României.

Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români. Cum poți obține banii

Cererile de finanțare trebuie trimise în format PDF, la adresa de e-mail [email protected].

 Este necesar ca fiecare anexă să fie atașată ca un singur document PDF, denumit ca atare. (de exemplu, Statut.PDF). Nu sunt acceptate alte formate (JPEG, PNG etc.).

După transmiterea pe e-mail a documentelor menționate, solicitantului i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Ulterior, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcție de specificul proiectului la care solicitantul are obligația de a răspunde în cel mult 3 zile lucrătoare.

Cererile de finanțare se vor evalua periodic, iar rezultatele evaluării vor fi publicate pe site-ul DRP.

Pentru a facilita procesul de constituire a dosarului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pune la dispoziția celor interesați Ghidul de finanțare nerambursabilă 2024, alături de documentele de interes, în format editabil:

Ghidul de finanțare nerambursabilă 2024

01.Cerere-de-finantare

02.Tipuri-de-proiecte-actiuni-si-cheltuieli

03.Glosar-de-termeni

04.Declaratie-privind-apartenenta-la-identitatea-culturala-romana

05.Declaratie-eligibilitate

06.Declaratie-cu-privire-la-prelucrarea-si-transmiterea-datelor-cu-caracter personal

07.Contestatie

08.Contract-de-finantare

09.Decont-centralizator-de-cheltuieli

10.Raportul-de-activitate

11.-Documente-justificative-in-functie-de-tipurile-de-cheltuieli

12 Ghidul-de-identitate-vizuala-al-Departamentului-pentru-Romanii-de-Pretutindeni

13.Documente-necesare-pentru-proiecte-specifice

14.Deviz-refacut

Ordin nr. 37 /21.02.2024 privind Regulamentul de organizare și funcționare al Comisiei de evaluare a proiectelor, programelor și acțiunilorprogramelor și acțiunilor privind sprijinirea activității românilor de pretutindeni, Comisiei de soluționare a contestațiilor și al Secretariatului tehnic al comisiilor, pentru anul 2024

Formular de evaluare proiect cu finanțare nerambursabilă