Ajutor pentru familiile cu cel puţin un copil pentru renovarea locuinţei, acordat de Guvernul din Ungaria. Câţi bani alocă

Guvernul din Ungaria va acorda până la trei milioane de forinţi, adică echivalentul a 9.693 de dolari, fiecărei familii ca ajutor pentru renovarea locuinţei. Autorităţile de la Budapesta au precizat că iau această măsură pentru a stimula relansarea economiei după pandemia de COVID-19. 

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 17:47
Ajutor pentru familiile cu cel puţin un copil pentru renovarea locuinţei, acordat de Guvernul din Ungaria. Câţi bani alocă

„Familiile cu cel puţin un copil vor putea recupera jumătate din costurile lucrărilor de renovare, până la trei milioane de forinţi”, a declarat ministrul pentru Familie, Katalin Novak, pentru de agenţia Reuters, citată de Agerpres.

La ce poate fi folosiţi banii acordaţi de Ungaria pentru renovarea locuinţei

Sprijinul oferit de statul ungar va acoperi costul lucrărilor pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică a locuinţei, renovarea băii sau a bucătăriei, precum şi pentru extinderea locuinţei.

Oficialul maghiar a oferit ca exemplu cazul unei familii cu un copil care ar putea plăti şase milioane de forinţi pentru lucrări de renovare. Prin ajutorul oferit de stat, ar economisi trei milioane de forinţi.

În urmă cu o săptămână, premierul Viktor Orban a anunţat că Ungaria va aplica o cotă redusă de TVA de 5 la sută pentru proiectele de construcţii de locuinţe, până la sfârşitul lui 2022. Executivul de la Budapesta aplică această măsură pentru a susţine sectorul construcţiilor.

Cât este TVA-ul pentru locuinţe în Ungaria

Ungaria are TVA standard de 27 la sută, cea mai mare rată din Uniunea Europeană. Autorităţile ungare au mai aplicat o rată TVA de 5 la sută pentru proiectele de locuinţe, începând din 2016 şi până la sfârşitul anului trecut.

Măsura a dus la o creştere a numărului de locuinţe în Budapesta. Acest lucru a permis Ungariei să înregistreze creşteri economice de 4 – 5 la sută.

„Măsura se înscrie în politica Guvernului de a spijini familiile şi construcţiile de locuinţe. Cu toate acestea, astfel de măsuri unicat nu pot inversa şocul economic provocat de pandemia de coronavirus”, a explicat economistul ING, Peter Virovacz.

Ungaria a început producţia proprie de Remdesivir

Potrivit sursei citate, economia Ungariei a înregistrat în al doilea trimestru din 2020 o contracţie de 13,6 la sută în ritm anual, din cauza celor mai stricte măsuri de izolare din Europa Centrală. Pe ansamblul acestui an, economia ungară ar putea să se contracte cu 5 -7 la sută.

Criza sanitară şi revenirea mai modestă a economiei decât se estimase ar putea deveni cea mai mare ameninţare pentru premierul ungar Viktor Orban la alegerile parlamentare, programate să aibă loc la jumătate anului 2022.

Cum strâng bani în timpul crizei COVID ţările din grupul de la Vişegrad. Taxează păcănelele, ţigările, alcoolul şi giganţii de internet