Ajutor pentru fermieri. Se pot obţine până la 120.000 euro/fermă, în funcție de cifra de afaceri

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va finanţa, prin Programul Operaţional Competitivitate, microgranturi şi granturi pentru capital de lucru în valoare de 300 milioane euro, destinate IMM-urilor din domeniul agriculturii.

04 mai 2022, 11:47
Ajutor pentru fermieri. Se pot obţine până la 120.000 euro/fermă, în funcție de cifra de afaceri

Ajutor pentru fermieri. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a publicat în consultare publică proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, iniţiat împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT). Buget total pentru granturi este de 300 de milioane de euro, potrivit agrointel.ro.

Citeşte şi: Fermierii pricepuți comandă unelte și utilaje dintr-un magazin pentru agricultori cu produse profesionale

Pentru acordarea de microgranturi este alocată suma de 50 milioane euro, iar pentru granturi pentru capital de lucru este alocat un buget de 250 milioane euro.

”Acordarea acestor ajutoare este propusă în contextul în care pandemia COVID-19 a afectat semnificativ sectorul agroalimentar. Acordarea finanţărilor face parte din pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”, adoptat de Guvernul României şi vizează reducerea impactului semnificativ generat de creşterea preţurilor la produsele de bază şi derivatele acestora, precum şi acordarea de sprijin pentru redresarea întreprinderilor din domeniul agriculturii, pisciculturii, acvaculturii şi industriei alimentare, unele dintre cele mai afectate de efectele pandemiei COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Subvenții fermieri 2022. Ce bani primesc fermierii anul acesta și cine poate accesa fondurile europene