Ajutorul pentru crescătorii de animale, acordat până la sfârşitul anului. Vin subvenţii de zeci de milioane de lei de la Ministerul Agriculturii

Veşti bune pentru fermierii din România! A fost prelungită schema de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, iar aceasta va fi acordată până la sfârşitul anului 2021.

09 iun. 2021, 20:57
Ajutorul pentru crescătorii de animale, acordat până la sfârşitul anului. Vin subvenţii de zeci de milioane de lei de la Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că ajutorul pentru crescătorii de animale va fi acordat şi în următoarele luni.

„În şedinţa Guvernului din data de 09 iunie 2021 a fost aprobată o Hotărâre prin care se stabileşte data până la care se aplică prevederile HG nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor şi se completează art.19 din HG nr. 1179/2014. Prin prezentul act normativ se prelungeşte schema de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor până la data de 31 decembrie 2021”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Citeşte şi: Vârsta de pensionare creşte automat la 70 de ani la cererea angajatului. Nu este nevoie de acordul angajatorului. Cine mai poate cumula pensia cu salariul

Câţi bani se alocă pentru ajutorul pentru crescătorii de animale

Potrivit Agerpres, ajutorul de stat pentru anul 2021 are o valoare totală maximă în sumă de 40 milioane de lei. Acesta se încadrează în plafonul aprobat pentru perioada 2015 – 2022 de 759,25 milioane de lei. Fondurile se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2021.

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Ministerul Agriculturii a mai precizat că ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul creşterii animalelor.

Citeşte şi: Actorul care a ţipat un minut în Parlamentul European, pentru Belarus. Momentul a devenit viral, toată sala s-a ridicat în picioare VIDEO

 


loading...
Partenerii noștri