Al cincilea general rus ucis de soldaţii ucraineni de la invazia Rusiei. Pierderi semnificative pentru armata lui Putin

Forţele armate ucrainene au anunţat sâmbătă eliminarea în luptă a generalul-locotenentului rus Andrei Mordvichev, comandantul Armatei a VIII-a ruse din cadrul Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse, ucis la 19 martie în Cernobaievka, regiunea Herson.

19 mart. 2022, 15:41
Al cincilea general rus ucis de soldaţii ucraineni de la invazia Rusiei. Pierderi semnificative pentru armata lui Putin

Încă un general rus a fost ucis de armata ucraineană. Este vorba despre Andrei Mordvichev, comandantul Armatei a VIII-a ruse din cadrul Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse, ucis la 19 martie în Cernobaievka, regiunea Herson, relatează agenţiile de presă EFE şi Unian, citate de Agerpres.

Potrivit consilierului ministrului ucrainean de interne Vadim Denisenko, nici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial Uniunea Sovietica nu a pierdut atât de mulţi generali în doar trei săptămâni.

Citeşte şi: Scene horror în Ucraina! Zeci de cadavre scoase de sub dărâmături la Nikolaev FOTO

Andrei Mordvichev este al cincilea general din armata lui Vladimir Putin care moare pe front în Ucraina.

Primul general rus care a fost ucis în luptele din Ucraina a fost Magomed Tuşaev, care şi-a pierdut viaţa la 26 februarie lângă Kiev. La 15 martie, generalul Oleg Mitiaev, comandantul unei divizii ruse motorizate, a fost ucis de miliţiile ucrainene „Azov”.

Citeşte şi: Apariţie scandaloasă la mitingul lui Putin de pe stadionul Luzhniki. A urcat pe scenă pentru a sărbători 8 ani de la anexarea Crimeei şi a lăuda invadarea Ucrainei

General-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, a fost ucis în luptele de la Harkov, iar generalul Andrei Kolesnikov – comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Federaţiei Ruse – la 11 martie.

De asemenea, Statul Major al armatei ucrainene a mai anunţat că peste 14.000 de soldați ruși au fost uciși în cele trei săptămâni de la invazia Rusiei.

Într-o postare pe Facebook, oficialii ucraineni susţin şi că Rusia a înregistrat pierderi serioase și în privința echipamentelor militare. 1.470 de blindate, 466 de tancuri și peste 115 elicoptere și 95 de avioane au fost distruse în cele 24 de zile de la începutul invaziei armatei lui Putin în Ucraina.