Al doilea angajat al Penitenciarului Giurgiu, infectat cu coronavirus

ANP informează că un al doilea angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat cu coronavirus. El este contact al poliţistului testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 pe 17 aprilie.

22 apr. 2020, 16:32
Al doilea angajat al Penitenciarului Giurgiu, infectat cu coronavirus

„Astăzi (…) un angajat al Penitenciarului Giurgiu, contact al poliţistului de penitenciare testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în data de 17.04.2020, a primit confirmarea infectării cu noul coronavirus. Cel de-al doilea angajat confirmat pozitiv la Penitenciarul Giurgiu face parte din grupul de contacţi, în număr de 16, atribuit cazului. Acesta nu a exercitat atribuţii de serviciu în spaţiul de deţinere şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

ANP precizează că, până în prezent, cu excepţia celor două cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu.

„Toţi contacţii au fost testaţi şi rezultatele sunt în aşteptare. (…) Deţinutul identificat contact al angajatului confirmat pozitiv în data de 17 aprilie a fost testat şi rezultatul obţinut a fost negativ”, a adăugat ANP.

Citeşte şi Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor după data de 15 mai: Posibil să ne trezim cu o creştere bruscă a cazurilor de COVID-19