Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor după data de 15 mai: Posibil să ne trezim cu o creştere bruscă a cazurilor de COVID-19

Raed Arafat a explicat că relaxarea măsurilor după data de 15 mai nu înseamnă că pericolul a trecut. El atrage atenţia că dacă nu se respectă regulile şi măsurile de igienă este posibil să ne trezim cu o creştere bruscă a cazurilor de infectare de covid-19.

22 apr. 2020, 14:34
Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor după data de 15 mai: Posibil să ne trezim cu o creştere bruscă a cazurilor de COVID-19

„Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Faptul că încep măsurile de relaxare asta nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili.

Eu vreau ca populația să înțeleagă că relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm regulile și nu respectăm măsurile de igienă e posibil să ne trezim cu o creștere bruscă a cazurilor. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor reguli trebuie să fie și mai scristă pentru populație, pentru a limita răspândirea virusului. Vor fi relaxate anumite activităţi care îţi permit să duci o viaţă cât mai normală”,  a spus Raed Arafat, în direct la „Marius Tucă Show”. 

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai românii vor fi obligaţi să poarte măşti atunci când circulă în spaţiul public. De asemenea, preşedintele a precizat că, după această dată, cetăţenii nu vor mai trebui să completeze declaraţii cu privire la locurile în care se deplasează. Până la această dată, însă, toate restricţiile rămân valabile.

„După data de 15 mai, după ce se epuizează actuala stare de urgenţă, vom renunţa la restrângerile ce privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale.

Vom putea să ne deplasăm în spaţiile publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem şi de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mişcare individuală.

Pentru protecţia generală a populaţiei şi pentru protecţia individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare. În acest fel, vor rămâne cu siguranţă în vigoare o vreme, după 15 mai. Interdicţiile pentru adunările publice, pentru manifestări de tot felul. Vor rămâne şi alte interdicţii în vigoare, dar aceasta nu va rămâne în vigoare şi mi s-a părut important să vă dau această veste ca să avem cu toţii această perspectivă după 15 mai”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi Klaus Iohannis, întâlnire cu ministrul Educaţiei: „Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală”