Al doilea caz care oferă speranţa vindecării de SIDA: Bebeluş seropozitiv, fără urme de HIV, după tratament

O fetiţă născută infectată cu virusul care declanşează SIDA, tratată cu antiretrovirale, nu mai prezenta, la 11 luni de la începerea tratamentului, nicio urmă de infecţie, au anunţat miercuri oamenii de ştiinţă americani.

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 19:29
Al doilea caz care oferă speranţa vindecării de SIDA: Bebeluş seropozitiv, fără urme de HIV, după tratament

Medicii americani au administrat pacientei antiretrovirale la patru ore după ce a fost născută de o mamă seropozitivă şi nu au încetat de atunci tratamentul, a precizat medicul Yvonne Bryson, profesor de pediatrie la facultatea de medicină din cadrul Universităţii California din Los Angeles (ACLA), potrivit descopera.ro.

Ceea ce este remarcabil la acest bebeluş este rapiditatea cu care virusul a dispărut, testele ADN fiind negative atunci când ea avea şase zile şi au continuat să fie negative de atunci„, a explicat Yvonne Bryson, precizând că bebeluşul a rămas sub tratament cu antiretrovirale.

VEZI ŞI: POVESTEA primului român bolnav de SIDA. Bărbatul fusese angajat CFR

Primul caz al unui nou-născut seropozitiv care aparent s-a vindecat după ce a fost tratat imediat după naştere cu antiretrovirale a fost anunţat în martie 2013. Fetiţa a fost tratată până la 18 luni, vârstă începând de la care medicii i-au pierdut urma vreme de 10 luni şi în timpul cărora fetiţa nu a mai primit tratament. Niciunul dintre testele sangvine efectuate ulterior nu au mai detectat prezenţa HIV. Doar urme de virus au fost detectate de analizele genetice, însă acelea erau insuficiente pentru multiplicarea virusului.

CITEŞTE ŞI: ÎNGRIJORĂTOR. 97 la sută dintre utilizatorii de droguri injectabile au HIV şi hepatita C