Al doilea caz de şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer la Braşov. Reacţia a apărut la 5 minute de la imunizare

Încă un caz de şoc anafilactiv a fost înregistrat în judeţul Braşov. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, vaccinat cu serul Pfizer. Reacţia a apărut la cinci minute de la imunizare. Pacientul a fost transportat la spital. Este al doilea caz de şoc anafilactic la Braşov în două zile.

22 apr. 2021, 16:19
Al doilea caz de şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer la Braşov. Reacţia a apărut la 5 minute de la imunizare

Al doilea caz de şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer la Braşov. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani care nu nu avea antecedente personale patologice și nici istoric alergic. Reacţia a apărut la 5 minute de la imunizare.

„Ultimul caz de efecte adverse severe a fost înregistrat în data de 21.04.2021: un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reactie adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. Reacția a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic”, a transmis Prefectura Braşov într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Medicul Adrian Marinescu, despre evoluţia pandemiei în România: „S-ar putea să nu vorbim de un al patrulea val în adevăratul sens”

Bărbatul a primit primul ajutor, fiind transportat ulterior la UPU. După ce a fost stabilizat, pacientul a fost externat.

„Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalulului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, au mai transmis autorităţile.

Miercuri, prefectura Braşov a anunţat primul caz de şoc anafilactic după vaccinare la acelaşi centru. Era vorba despre un bărbat de 23 de ani care s-a vaccinat marţi cu serul Pfizer la Spitalului Militar de Urgenţă Regina Maria Braşov.

„În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov”, a transmis Prefectura Braşov, într-un comunicat de presă.

Pacientul nu are antecedente de şoc anafilactic şi nici nu este cunoscut cu alergii.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare, a mai transmis Prefectura Braşov.

Pacientul a fost externat la cerere în cursul zilei de miercuri.


loading...
Partenerii noștri