O tânără de 20 de ani a murit în timp ce mânca la fast-food. Ana a făcut șoc anafilactic

Ana B, o tânără de 20 de ani, a murit în timpul unei cine într-un fast-food din centrul orașului Milano. Fata avea alergie la lapte și, deși proprietarii localului au asigurat-o că în tiramisu servit nu există urme de lapte, acest lucru nu a fost adevărat. După câteva lingurițe, fetei i s-a făcut rău. A ajuns de urgență la spital și în ciuda eforturilor medicilor, tânăra a murit.

16 ian. 2024, 13:11
O tânără de 20 de ani a murit în timp ce mânca la fast-food. Ana a făcut șoc anafilactic

Proprietarii unui laborator de cofetărie care făcea prăjituri pentru un fast-food din centrul orașului Milano au primit interdicție de a desfășura activități antreprenoriale după ce o tânără a murit din cauza unui tiramisu produs acolo. Ana B., o tânăra de 20 de ani, a murit pe 5 februarie 2023 după ce i s-a făcut rău în restaurant. Înainte de a gusta tiramisu, tânăra s-a informat despre produs și s-a asigurat că nu coține lapte sau urme de lapte. Ana avea o alergie severă la proteinele din lapte. După ce a mâncat câteva linguri din tiramusi, fata a început să se simtă rau, scrie stiridiaspora.ro.

Citește și: Leguma care devine toxică dacă e încălzită. Toți românii o consumă, dar puțini știu în ce fel ne poate afecta organismul

Tânăra și-a pierdut cunoștința și a fost transportată de urgență la spital. În ciuda eforturilor medicilor, Ana a murit câteva zile mai târziu. Ulterior, s-a dovedit că desertul, care ar fi fost vândut de compania producătoare ca fiind vegan, conținea urme de lapte. Procuratura a deschis o anchetă pentru omor prin imprudență.

„Activitatea de investigație a permis identificarea cauzei incidentului în tiramisu ingerat parțial de victimă, datorită prezenței beta-lactoglobulinei, în ciuda faptului că produsul era vândut ca fiind „vegan””, a scris procurorul Marcello Viola într-un comunicat.