Al DOILEA glonţ: Dezvăluiri ŞOCANTE despre celebrul asasinat al lui J.F. Kennedy GALERIE FOTO

Un documentar realizat cu prilejul comemorării fostului preşedinte american J.F.Kennedy vorbeşte despre un al doilea foc de armă în cazul asasinatului său.

30 iul. 2013, 07:39

Documentarul este realizat pe baza cărţii lui Colin McLaren, un poliţist australian care a întreprins o anchetă timp de 4 ani asupra acestui celebru asasinat ce s-a petrecut la 22 noiembrie, 1963, şi porneşte de la teoria celor două focuri de armă.

Dacă primul i-a aparţinut lui Lee Oswald, despre cel de-al doilea au existat multe discuţii. Autorul pretinde că el a fost tras de agentul Serviciilor Secrete, George Hickey, însărcinat cu paza preşedintelui american, aflat în spatele maşinii prezidenţiale.

Hickey nu ar fi fost suficient instruit în privinţa folosirii armei din dotare. În momentul în care maşina prezidenţială a oprit, agentul a fost zgâlţâit, iar arma s-a declanşat automat. Chiar dacă nu explică toate detaliile unuia dintre cele mai celebre asasinate ale secolului 20, noul documentar vine să deschidă un nou capitol.

Noile dezvăluiri pornesc de la teoriile conspiraţiei potrivit cărora preşedintele Kennedy ar fi fost ucis de două gloanţe trase însă din direcţii diferite, scrie Daily Mail, citind la rândul său The Smoking Gun. Potrivit acestei publicaţii, George Hickey ar fi fost „acoperit” chiar de către Guvernul SUA, după ce s-a aflat că el fusese cel care a tras al doilea glonţ, mai mult pentru a nu pune într-o lumină extrem de nefavorabilă serviciile de Securitate americane.

Documentarul realizat despre cel „de-al doilea glonţ” se bazează pe investigaţiile făcute timp de 4 ani de către veteranul detectiv australian Colin McLaren, mai scrie Daily Mail. La rândul său, McLaren s-a inspirat din teoriile lui Howard Donahue, care a cercetat timp de două decenii celebrul asasinat şi ale cărui lucrări au fost prezentate în cartea lui Bonar Menninger intitulată „Eroare fatală: Glonţul care l-a ucis pe JFK” (Mortal Error: The Shot That Killed JFK”).