Al doilea MILIONAR al României are SECHESTRU pe 20 de milioane de euro

Dan Adamescu, clasat pe locul al doilea în topul Forbes al bogaţilor României, s-a trezit cu sechestru asigurator pe nu mai puţin de 20 de milioane de euro, potrivit România TV. Totul, din cauza unui conflict cu Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi.

24 dec. 2013, 09:32
Al doilea MILIONAR al României are SECHESTRU pe 20 de milioane de euro

Sechestrul asigurator a fost impus prin decizia instanţei. Este vorba despre un conflic juridic deschis de cei de la Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, care au cerut punerea sub sechestru a nu mai puţin de 93 de milioane de lei, adică aproximativ 20 de milioane de euro.

Conflictul este între CNADNR şi una dintre companiile patronate de Dan Adamescu, societatea de asigurări ASTRA, unde acesta este acţionar majoritar.

Pentru a fi menţinut acest sechestru, cei de la CNADNR ar fi trebuit să depună o cauţiune de 10%, adică circa două milioane de euro.

Dan Adamescu, are o avere estimată la circa 950 de milioane de euro, bani proveniţi din afaceri cu imobiliare, asigurări şi media.

Dan Adamescu a locuit în Germania din 1978 până la Revoluţie. Acolo a reuşit, în 11 ani, că ridice un business de zeci de milioane de mărci germane. În momentul prăbuşirii comunismului, firma lui Adamescu avea vânzări de 60 de milioane de mărci şi un profit de 12 milioane. Deşi după Revoluţie a continuat afacerile în străinătate, Adamescu s-a extins şi în România şi a deschis societatea MegaVision, prin care a vândut primele televizoare color la noi în ţară. În 24 de ani a reuşit să creeze un adevărat imperiu pornind de la asigurări până la construcţii, hoteluri, magazine şi media.

În urmă cu 12 ani a câştigat procesul de privatizare a Magazinului Unirea din centrul Capitalei, iar mai apoi a cumpărat şi Unirea Shopping Center Braşov.

Hotelul Rex, unul dintre cele mai luxoase şi scumpe din staţiunea Mamaia, este tot în proprietatea familiei Adamescu. În anul 2011, acoperişul hotelului, dar şi o parte din etaj au ars, iar Dan Adamescu a încasat de la firma de asigurări trei milioane de euro.

Mai mult, Adamescu deţine acţiuni la firme mari de construcţii, energie, imobiliare şi firme de electrocasnice.