Al Jazeera a obţinut sute de documente SECRETE de la Mossadul israelian, MI6-ul britanic şi FSB-ul rusesc

Publicat: Marţi, 24 Februarie 2015 09:17 // Actualizat: Marţi, 24 Februarie 2015 09:17 // Sursa: romaniatv.net

Un nou scandal zguduie serviciile secrete din întreaga lume. Postul arab de televiziune Al Jazeera a obţinut sute de documente clasificate, de la agenţii de spionaj britanice, israeliene, ruse şi sud-africane, iar canalul TV a anunţat că va publica, în următoarele zile, aceste documente.

Sute de documente ale serviciilor de informaţii au fost obţinute de divizia de investigaţii a Al Jazeera, şi sunt clasificate de la confidenţial la top secret. Informaţiile provin de la agenţii de informaţii majore din lume: Mossadul israelian, MI6-ul britanic, FSB-ul rusesc şi Africa de Sud.

Acesta este anunţul Al Jazeera care a zguduit lumea spionajului. Postul arab de televiziune a anunţat că intenţionează să facă publice documentele, în numele accesului liber la informaţie. Al Jazeera a dat, însă, asigurări, că şe va edita, pentru a nu pune în pericol viaţa nimănui şi pentru a nu compromite securitatea niciunei ţări.

Documentele prezintă zeci de secrete operaţionale din întreaga lume, datând din 2006 până în decembrie anul trecut. Acestea includ evaluarea reală făcută de Mossadul israelian a programului nuclear iranian, un complot de asasinat vizând un lider al Uniunii Africane şi o operaţiune MI6 pentru a recruta un spion nord-corean.

Potrivit documentelor, Mossadul le-a dat asigurări aliaţilor că Teheranul nu încearcă să producă arme nucleare, cu numai o lună înainte ca premierul Benjamin Netanyahu să declare public că regimul islamic va avea bombă atomică în numai un an. În plus, CIA-ul a încercat să negocieze direct cu Hamas, deşi organizaţia este inclusă de guvernul american pe lista cu organizaţii teroriste.

Documentele scot la iveală abuzuri de putere şi muşamalizări făcute de serviciile de informaţii ale lumii. Ele arată acţiuni imorale, companii-paravan secrete şi eşecuri de securitate jenante.

Potrivit Al Jazeera, documentele oferă o imagine fără precedent asupra lumii intens politizate a serviciilor secrete.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
al jazeera documente secrete Al Jazeera scandal Al Jazeera
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 feb 16:41
...la agenţii de spionaj britanice, israeliene, ruse şi sud-africane, iar canalul TV a anunţat că va publica, în următoarele Citește mai departe…

...
24 feb 11:23
...class="img-polaroid wp-post-image" alt="Thumbnail for 1207" />
Source:: feed...
24 feb 10:25
...de televiziune Al Jazeera a obţinut sute de documente clasificate, de la agenţii de spionaj britanice, israeliene, ruse şi …read more ...
24 feb 09:42
...la agenÅ£ii de spionaj britanice, israeliene, ruse şi sud-africane, iar canalul TV a anunÅ£at că va publica, în Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H