„Dimineața jurnalist la Al Jazeera, seara, terorist în Hamas”. Ce a descoperit IDF într-un laptop în Gaza

O descoperire șocantă a avut loc în Gaza, unde mai multe documente găsite într-un laptop au arătat că jurnalistul Al-Jazeera Muhammed Wishah făcea parte din gruparea teroristă Hamas.

12 feb. 2024, 18:05
„Dimineața jurnalist la Al Jazeera, seara, terorist în Hamas”. Ce a descoperit IDF într-un laptop în Gaza
„Dimineața jurnalist la Al Jazeera, seara, terorist în Hamas”. Ce a descoperit IDF într-un laptop în Gaza

Documentele recuperate de pe laptopul găsit în nordul Fâșiei Gaza au arătat că Muhammed Wishah făcea parte din Hamas. Jurnalistul de la Al-Jazeera a avut o slujbă secundară de comandant în cadrul unităților de rachete antitanc ale grupării extremiste până în 2022, potrivit dovezilor transmise de The Israel Defence Forces.

Citește și: Netanyahu a ordonat armatei israeliene să „pregătească” o ofensivă la Rafah după ce a respins armistiţiul Hamas

Jurnalist Al Jazeera, terorist Hamas sub acoperire

Un purtător de cuvânt al IDF, a declarat că dovezile indică destul de clar faptul că jurnalistul a făcut parte din gruparea teroristă în urmă cu aproximativ doi ani.

„În timpul operațiunilor desfășurate de forțele noastre în urmă cu câteva săptămâni în interiorul uneia dintre taberele Hamas din nordul Fâșiei Gaza, a fost confiscat un laptop aparținând unei persoane pe nume Muhammed Samir Muhammed Wishah, născut în 1986 în Bureij, unde din documente reiese clar că Muhammed Wishah este un comandant important în unitățile de rachete antitanc din aripa militară a Hamas”, a transmis Avichay Adraee pentru presa arabă.

La sfârșitul anului 2022, Muhammed Wishah s-a transferat pentru a lucra în domeniul cercetării și dezvoltării în cadrul unităților aeriene ale Hamas, potrivit purtătorului de cuvânt. Fotografiile atașate de reprezentantul IDF arată că Wishah a fost implicat în diverse operațiuni în cadrul Hamas, inclusiv fotografii care îl arată pe Wishah antrenând alți membri Hamas și trăgând cu rachete antitanc.

„Cine știe câte detalii vom dezvălui despre prezența altor teroriști în uniforme de jurnaliști în viitorul apropiat?”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IDF.

Contul englez de X al IDF a reacționat la aceste dezvăluiri, postând: „Hei @AlJazeera, credeam că jurnaliștii voștri ar trebui să ofere rapoarte imparțiale despre situații, nu să participe activ la crearea lor pe linia întâi ca teroriști Hamas”.

Luna trecută, purtătorul de cuvânt al IDF, R.-Adm. Daniel Hagari, a prezentat dovezi că doi jurnaliști uciși de IDF în Gaza erau de fapt membri ai grupării teroriste și ai Jihadului Islamic Palestinian.

Citește și: Risc de escaladare a războiului. Israelul l-a ucis în Liban pe nr. 2 din Hamas. Reacţie dură a mişcării teroriste