Al patrulea val loveşte puternic şi Scandinavia. Norvegia a înregistrat un record de infecţii de la începutul pandemiei

Norvegia a raportat joi cel mai mare număr de infecţii cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, cu 1.294 de cazuri.

27 aug. 2021, 11:14
Al patrulea val loveşte puternic şi Scandinavia. Norvegia a înregistrat un record de infecţii de la începutul pandemiei

Numărul infectărilor în Norvegia a explodat – în special în oraşe precum Oslo, Bergen şi Trondheim – odată cu terminarea vacanţei de vară. La o şcoală din Oslo, 79 de persoane au fost testate joi pozitiv la coronavirus.

Autorităţile nu mai au capacitate suficientă pentru a depista sursele infectărilor şi contacţii persoanelor infectate. ”Mulţi dintre cei infectaţi au multe contacte apropiate”, a declarat Beate Husa, consilier pe probleme de sănătate în Bergen, pentru postul de televiziune norvegian NRK, preluat de The Local Norway.

Cu toate acestea, autorităţile sanitare au spus miercuri că pandemia este sub control, în ciuda bilanţului ridicat. Numărul spitalizărilor este pe un trend ascendent, dar rămâne în continuare scăzut.

În Norvegia, circa 62% din populaţia adultă este vaccinată cu schemă completă. În ultimele două săptămâni, au fost înregistrate 152 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivi autorităţilor sanitare.

Citeşte şi Israel raportează peste 10.000 de cazuri noi, pentru prima dată după luna ianuarie

Tot un record s-a înregistrat joi şi în Australia. Ţara a înregistrat peste 1.000 de infectări cu noul coronavirus în 24 de ore, un număr ce marchează o premieră de la începutul pandemiei, provocată de răspândirea variantei Delta în oraşul Sydney. New South Wales, statul australian în care se află Sydney, a înregistrat o cifră record de 1.039 de cazuri în 24 de ore. Noul val al pandemiei de COVID-19 care a început în cel mai mare oraş al Australiei la jumătatea lunii iunie a provocat până în prezent peste 15.000 de infectări şi se extinde în oraşele australiene mai mici, determinând reintroducerea restricţiilor antiepidemice şi a regimurilor de carantină în sud-vestul australian.

În pofida acestor cifre în creştere şi a presiunii tot mai mari asupra spitalelor, prim-ministrul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a anunţat o uşoară relaxare a restricţiilor pentru persoanele vaccinate începând de la jumătatea lunii septembrie. Atunci când 70% dintre cei 8 milioane de locuitori ai acestui stat australian vor fi vaccinaţi cu schemă completă, adunările publice la care participă cinci persoane vor fi autorizate în aer liber în zonele care nu sunt considerate „sensibile”. „Este cea mai bună opţiune pentru sănătatea mintală şi bunăstarea populaţiei noastre şi care prezintă cel mai mic risc„, a explicat Gladys Berejiklian.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 26 august. Aproape 1.000 de noi infectări COVID-19 în 24 de ore şi 17 decese