Al Qaida ameninţă că va comite atentate pe teritoriul american, chiar în „inima SUA”

Gruparea teroristă ameninţă din nou America. A postat şi un mesaj video pe Internet cu aceste ameninţări, prin care precizează că ţinta atentatelor va fi chiar "inima Statelor Unite".

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 19:15
Al Qaida ameninţă că va comite atentate pe teritoriul american, chiar în „inima SUA”

Filiala irakiană a reţelei teroriste Al-Qaida ameninţă că va comite atentate „în inima Statelor Unite”, iar serviciile de securitate americane cred că organizaţia teroristă încearcă să îşi creeze filiale pe continentul nord-american, relatează CNN.

Organizaţia Al-Qaida în Irak a postat pe Internet şi un mesaj video cu aceste înregistrări. „Arestările din ultima perioadă evidenţiază potenţialul ameninţării pe care o reprezintă organizaţia Al-Qaida pe teritoriul Statelor Unite”, afirmă Matthew Olsen, directorul Centrului Naţional american pentru Combaterea Terorismului.

„Există deja celule şi reţele de recrutare a militanţilor terorişti în Statele Unite şi Canada„, atrage atenţia Seth Jones, specialist în activităţile reţelei teroriste Al-Qaida.

„Putem spune destul de categoric că filiala irakiană a Al-Qaida şi-a consolidat poziţia faţă de cea pe care o avea acum doi ani, chiar dacă principalii lideri ai reţelei din Pakistan au fost eliminaţi”, explică Jones.