Al treilea medic mort de COVID-19 în România

Încă un medic a murit, luni dimineaţă, de coronavirus în România. Este vorba despre un medic internist de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani. Acesta a decedat în Clinica de boli infecţioase din Iaşi.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 07:39
Al treilea medic mort de COVID-19 în România

Medicul Mariana Andrioaie avea 68 de ani şi ar fi contactat virusul de la o tânără de 27 de ani, care fost internată în unitatea medicală din Botoşani şi care, ulterior, a decedat.

Ea suferea de diabet zaharat şi cardiopatie hipertensivă, se arată într-o informare de presă transmisă de Centrul Judeţean de Comunicare (CJC) coordonat de Instituţia Prefectului.

Potrivit datelor furnizate de CJC pe baza raportării DSP, medicul internist a fost transferat la Spitalul de Infecţioase din Iaşi pe 24 aprilie, după ce, pe 19 aprilie, s-a simţit rău şi a fost internat la Secţia boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Acesta este a treilea medic din România care a murit din cauza coronavirusului şi primul deces în rândul cadrelor medicale din Botoşani, fiind a 24-a persoană care îşi pierde viaţa din cauza noului coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, că încă nouă persoane infectate cu coronavirus au murit în România. Bilanţul a ajuns la 628 de morţi. Rata mortalităţii din cauza COVID-19 este de 6%.

Citeşte şi Cum afectează coronavirusul persoanele cu afecţiuni cardiovasculare. Recomandări pentru pacienţi