Al Treilea Război Mondial, mai aproape decât ne-am aştepta. Previziunile generalului ucrainean Yulia Laputina: „Din punct de vedere geopolitic, acesta este un scenariu posibil”

Yulia Laputina, ministrul Afacerilor Veteranilor, care anterior a fost ofițer de top în serviciile secrete ale Ucrainei, este de părere că invazia Rusiei ar putea declanșa al Treilea Război Mondial.

04 apr. 2022, 07:45

Oficialul este de părere că toate consecințele acțiunilor militare declanşate de Vladimir Putin nu se vor opri la granițele ucrainene. Laputina subliniază faptul că, prin invadarea Ucrainei, ruşii încearcă, de fapt, să provoace o situație gravă în Balcani. Generalul crede, totodată, că războiul ruso-ucrainean ar putea da startul celui de-al Treilea Război Mondial.

Din punct de vedere geopolitic, se pare că acesta este un scenariu posibil. Deci… trebuie să luăm în considerare și începutul celui de-al Treilea Război Mondial, deoarece problema ucraineană are legătură cu securitatea Europei„, a declarat generalul, potrivit Sky News

Citeste si Război în Ucraina. Ţi se facea pielea de găină, ce a lăsat în urmă armata rusă în oraşele recucerite de Zelenski

Conflictul armat din Ucraina, scânteia pentru al Treilea Război Mondial

La sfârșitul anului 2021, Yulia Laputina atrăgea atenţia asupra faptului că o invazie completă a Ucrainei de către Rusia ar răspândi conflictul în Europa și ar putea fi scânteia pentru cel de-al Treilea Război Mondial. Această profeţie a revenit în actualitate odată cu începerea conflictului armat ruso-ucrainean.

Ar trebui să fim atenți la problema ucraineană din cauza securității continentului. Răspândirea războiului în cazul invaziei ruse în Ucraina – va fi mult mai largă, nu se va limita doar la Ucraina. Dacă Rusia va invada, ar trebui să aveți grijă și de Balcani. Ce fac rușii acum în Serbia – ei încearcă să provoace o situație conflictuală în Balcani„, a spus Laputina într-un interviu acordat în presa britanică.

Yulia Laputina prevede succesul Ucrainei

Totodată, oficialul ucrainean şi-a manifestat optimismul cu privire la soarta războiului, evidenţiind că va fi un succes pentru ucraineni.

Primul pas poate fi un succes pentru agresori. Dar următorul pas nu va fi un succes pentru că avem o experiență foarte mare de rezistență națională„, a concluzionat generalul Yulia Laputina.

Citeste si Zelenski îşi proclamă victoria în războiul cu Rusia: Putin îşi va continua agresiunea în Europa dincolo de Ucraina şi va obţine ceea ce vrea „dacă nu va fi oprit” acum