Al treilea transport aerian din Coreea de Sud a ajuns în România. Alte 100.000 de combinezoane de protecţie au fost achiziţionate

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că al treilea transport aerioan din Coreea de Sud a ajuns la sol. Transportul a fost realizat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, care a adus 45 de tone de echipamente de protecție. Ambasadorul american de la București, Adrian Zuckerman, și ministrul român al Apărării, Nicolae Ciucă au fost cei care au întâmpinat avionul la sol.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 05:29
Al treilea transport aerian din Coreea de Sud a ajuns în România. Alte 100.000 de combinezoane de protecţie au fost achiziţionate

Ministerul Apărării Naţionale a postat, miercuri dimineaţă, pe Facebook informaţiile cu privire la cel de-al treilea transport.

„Alte 100.000 de combinezoane de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situatii de urgență echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative.

Citeşte şi: Mesaj de interes public postat de MApN: „De ce trebuie să stăm acasă? Situaţia se schimbă radical” VIDEO

Cele trei transporturi aeriane de echipamente medicale din Coreea de Sud (26 martie, 28 martie și 8 aprilie) s-au efectuat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.”, potrivit MApN. 

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Unității Multinaționale de Transport Strategic, care cuprinde, în prezent, alături de țara noastră, alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, și două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.