Alain Robert „Spiderman” a escaladat hotelul Intercontinental din Capitală

20 de minute. De atât timp a avut nevoie Alain Robert, supranumit "Superman" pentru a escalada hotelul Intercontinental din Capitală.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 15:52
Alain Robert „Spiderman” a escaladat hotelul Intercontinental din Capitală

Cunoscut pentru spontaneitatea cu care escaladează clădiri, chiar dacă are sau nu are aprobare, Alain Robert nu i-a făcut pe români să stea cu sufletul la gură. Deşi în timpul pregătirilor pentru urcarea pe hotelul Intercontinental a fost lăsat să escaladeze clădirea fără elemente de siguranţă, vineri, Alain Robert a fost convins de organizatori să poarte centuri.

Sute de persoane s-au adunat în centrul Capitalei pentru a-l privi pe Superman pe intercontinental. Până şi muncitorii de pe acoperişul Teatrului Naţional s-au oprit din muncă şi au stat să îl privească pe eroul din chingi.

Alain Robert este un celebru căţărător, pe stânci şi clădiri, din Franţa. Robert este cunoscut pentru escaladarea zgârie-norilor din toată lumea, dar şi a unor edificii ca turnul Eiffel şi turnul Montparnasse din Paris şi Opera de la Sydney. În total, a escaladat 85 de structuri gigantice din toată lumea, pe cele mai multe cu mâinile goale şi în pantofi de căţărat.