Alarmă aeriană şi la un meci din prima ligă ucraineană. Jucătorii s-au refugiat într-un buncăr – VIDEO

Fotbalul din Ucraina a revenit după opt luni de pauză forțată, cauzată de invazia rusească, odată cu meciul dintre Șahtior Donețk și Metalist Harkov. Meciurile se vor disputa fără spectatori, doar în Kiev și cu măsuri stricte de protecție.

24 aug. 2022, 20:19
Alarmă aeriană şi la un meci din prima ligă ucraineană. Jucătorii s-au refugiat într-un buncăr – VIDEO

Meciul Rukh – Metalist, din prima ligă ucraineană, a fost întrerupt, miercuri, după ce a început să sune alarma aeriană. Partida a început la ora 15.00 şi a fost întreruptă cu puţin înainte de finalul primei reprize, la scorul de 1-1, potrivit informaţiilor apărute în social media.

Zelenski, anunţul care dă fiori omenirii: „Rusia să înceteze şantajul nuclear”
Jucătorii s-au refugiat într-un buncăr.

În prima etapă ar fi trebuit să joace și Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, însă partida a fost reprogramată pentru 16 noiembrie pentru că Dinamo Kiev joacă marți în play off-ul Champions League.

În Ucraina nu s-a mai jucat fotbal de la mijlocul lunii decembrie, când sezonul competițional a intrat în pauză. Meciurile urmau să reînceapă pe 25 februarie, însă campionatul nu s-a mai reluat din cauza invaziei rusești.

Noi amenințări din partea Rusiei: Rachetele hipersonice rusești Kinzhal ar putea „mătura” o bază NATO din România
În noul campionat vor fi angrenate 16 echipe, dar între ele nu se vor afla Mariupol și Desna Chernihiv cluburi din orașe bombardate puternic de ruși.

Toate meciurile se vor disputa la Kiev și în apropierea Capitalei, cu măsuri de protecție stricte. Fanii nu vor avea acces pe stadioane, iar jucătorii și oficialii prezenți trebuie să se adăpostească în buncăre când vor suna sirenele care anunță raiduri aeriene.

Oficial pro-rus, ucis după ce un dispozitiv exploziv i-a fost plasat sub maşină în sudul Ucrainei

Un oficial pro-rus din sudul Ucrainei a fost ucis după ce un dispozitiv exploziv i-a fost plasat sub maşină, au declarat, miercuri, autorităţile pro-ruse, relatează CNN.
Ivan Suşko, şeful administraţiei militare a satului Mihailovka, a fost ucis după ce un dispozitiv exploziv i-a fost plasat sub maşină, potrivit unei postări pe contul de Telegram a lui Vladimir Rogov, membru al consiliului numit de ruşi în zonele ocupate din Zaporojie.

”În urma exploziei, Ivan Suşko a fost rănit şi dus la spital în stare critică, unde a murit în scurt timp”, a mai spus Rogov.