Alarmă de incendiu în clădirea Ministerului de Externe al Rusiei. 20 de persoane au fost evacuate din clădire

O alarmă de incendiu declanșată, vineri seară, la una dintre clădirile Ministerului rus de Externe, a pus pe jar mai multe echipaje ale pompierilor din Moscova. Autoritățile spun că totul a pornit de la un scurtcircuit.

06 ian. 2023, 21:13
Alarmă de incendiu în clădirea Ministerului de Externe al Rusiei. 20 de persoane au fost evacuate din clădire
Alarmă de incendiu în clădirea Ministerului de Externe al Rusiei

Alarmă de incendiu în clădirea Ministerului de Externe al Rusiei. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a anunțat că alarma a fost declanșată în camera tehnică a uneia dintre clădirile instituției.

Citește și Moscova vorbeşte tot mai des de un război cu Alianţa. Ministerul rus de Externe: „Țările NATO se echilibrează periculos în pragul unui conflict armat direct cu Rusia”

Alarmă de incendiu în clădirea Ministerului de Externe al Rusiei

Ministerul rus de externe neagă informaţia potrivit căreia ar fi fost un incendiu în incinta de lucru și a transmis că este posibil ca fumul venit din subsolul clădirii să fi fost produs de un scurtcircuit.

„O posibilă cauză este un scurtcircuit. Angajații Ministerului Situațiilor de Urgență lucrează în acest moment. Nu au fost victime. Informația că ‘a fost un incendiu în incinta de lucru’ nu este adevărată. Vorbim despre etajele subsolului”, a spus Zaharova, pe canalul său de Telegram, transmite presa de la Moscova.

Înainte ca pompierii să sosească la sediul Ministerului rus de Externe situat în Piața Smolenskaya-Sennaya, 20 de persoane au fost evacuate din clădire.

Pompierii au mers la fața locului, iar recunoașterea este în curs de desfășurare, au transmis reprezentanții ministerului Situațiilor de Urgență din Rusia.

Patriarhul Kiril cere armistițiu în perioada Crăciunului pe rit vechi

Kirill a cerut armistițiu în această perioadă pentru ca „toți ortodocșii să poată participa la slujbele din Ajunul Crăciunului și din ziua de Crăciun”.

Patriarhul Kiril al Rusiei a solicitat joi declararea unui armistițiu în Ucraina în perioada Crăciunului pe rit vechi (rușii și ucrainenii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie). Astfel, armistițiul ar intra în vigoare de vineri, 6 ianuarie, de la ora 12.00, până pe 7 ianuarie, ora 24:00, informează agenția Tass.

Patriarhul Kiril este un susținător al lui Vladimir Putin și al războiului declanșat de Rusia în Ucraina. De asemenea, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, patriarhul Kiril i-a îndemnat pe cetățenii Rusiei să meargă să lupte în războiul din Ucraina.

Soldații ruși care vor muri luptând în Ucraina vor fi iertați de toate păcatele, a afirmat Kiril în timpul predicii de duminică. „Sțim că foarte mulți mor astăzi pe câmpul de luptă. Biserica se roagă ca această bătălie să se termine cat mai curând posibil, astfel încât să nu se mai omoare frații între ei, în acest război fratricid”.

Patriarhul Kiril al Rusiei i-a încurajat pe ruși să nu le fie frică de moarte și să meargă la război. „Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a spus Patriarhul Kiril.

Citește și Analiză în presa internaţională: Rusia se teme de atacuri paranormale şi de manipularea soldaţilor prin hipnoză