Medvedev, furios după ce ucrainenii au respins armistițiul de Crăciun: Au refuzat mâna milei creștine! Porcii nu înțeleg altceva decât forța brută

 Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev afirmă că că Kievul a refuzat „mâna milei creștine" prin respingerea armistițiului de Crăciun "oferit" de Moscova, scrie agenția rusă de presă TASS.

06 ian. 2023, 12:26
Medvedev, furios după ce ucrainenii au respins armistițiul de Crăciun: Au refuzat mâna milei creștine! Porcii nu înțeleg altceva decât forța brută

Medvedev tună și fulgeră după ce ucrainenii au repins armistițiul de Crăciun!  Mesajul lui Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, survine după ce Ucraina a respins oferta președintelui Vladimir Putin de încetare a focului pentru 36 de ore cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vechi, la sugestia făcută de Patriarhul Kiril al Rusiei.

Contraofensiva lui Zelenski. Şeful contraspionajului din Ucraina anunţă „mai multe atacuri pe teritoriul Rusiei’

Aliatul lui Putin consideră totuși că în această situație există „mai puține probleme și viclenii” pentru armata rusă. „Ucrainenilor li s-a dat mâna milei creștine pentru marea sărbătoare. Liderii lor au respins-o. Cred că cei mai mulți dintre militarii noștri care i-au luat parte la operațiunea militară specială au oftat în liniște când au auzit refuzul (…) de a înceta focul în ziua de Crăciun. Mai puține probleme și șmecherii”, a scris vineri Medvedev pe canalul său de Telegram.

Volodimir Zelenski a refuzat propunerea de armistițiu a lui Vladimir Putin: „Lăsați ipocrizia!”

Medvedev a mai spus că îi pare rău pentru „oamenii care sunt privați de posibilitatea de a merge la biserică”. „Porcii, pe de altă parte, nu au credință și niciun simț înnăscut al recunoștinței. Ei înțeleg doar forța brută”, a spus fostul președinte rus.

Ucraina a respins oferta președintelui Vladimir Putin de încetare a focului pentru 36 de ore cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vechi, afirmând că nu va exista niciun armistiţiu până când Rusia nu-şi va retrage forţele invadatoare din teritoriile ocupate.

Kievul a calificat această încetare a focului drept „ipocrizie”, acuzând Moscova că vrea „să câştige timp”, în timp ce preşedintele american Joe Biden a apreciat că liderul de la Kremlin caută „o gură de aer” prin cererea de încetare temporară a focului.

Zelenski consideră că Rusia va profita de faptul că a anunţat armistiţiu pentru a opri progresul ucrainenilor şi a aduce muniţie şi trupe

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că Rusia a anunţat un armistiţiu pentru a profita de acesta şi a opri progresele Ucrainei, dar şi pentru a aduce muniţie şi trupe.
Potrivit Reuters, Zelenski s-a adresat în limba rusă Kremlinului şi ruşilor, subliniind că Moscova a ignorat în mod repetat planul de pace al Kievului.

“Vreau să le reamintesc încă un lucru cetăţenilor Rusiei. La 15 noiembrie a fost prezentată Formula ucraineană pentru pace. Unul dintre punctele sale prevede retragerea trupelor de ocupaţie ruse de pe teritoriul ţării noastre. Acesta este un mod garantat şi fiabil de a înceta focul, a opri pierderile de vieţi şi războiul în general.

Până în dimineaţa aceleiaşi zile, numărul soldaţilor ruşi ucişi era 82.000. La 12 decembrie, Rusia a primit o ofertă de a începe implementarea Formulei Păcii prin retragerea trupelor de ocupaţie în ziua de Crăciun.

Până în acea zi, numărul soldaţilor ruşi ucişi era de aproape 95.000. Se pare că ambele propuneri ale noastre nu au fost auzite de liderii ţării dumneavoastră… În locul unde se află ei, aparent, este prea adânc pentru a auzi.

Până astăzi, aţi pierdut deja aproape 110.000 dintre soldaţii voştri, ucişi în acest război”, a afirmat Zelenski. “Cei care au continuat teroarea împotriva ţării noastre şi i-au trimis la măcel pe toţi acei oameni ai voştri, respingând ofertele noastre de a opri agresiunea rusă, cu siguranţă nu preţuiesc viaţa şi cu siguranţă nu caută pacea.

Acum ei vor să folosească Crăciunul ca o acoperire pentru a opri măcar pentru scurt timp avansul băieţilor noştri în Donbas şi pentru a aduce echipamente, muniţie şi oameni mobilizaţi mai aproape de poziţiile noastre. Ce va aduce asta? Doar încă o creştere a numărului de morţi.

Toată lumea ştie cum Kremlinul foloseşte pauza în război pentru a continua războiul cu o vigoare reînnoită. Dar pentru a pune capăt războiului mai repede, nu este deloc nevoie de asta. Este nevoie de cetăţenii Rusiei care vor găsi curajul să se elibereze de frica lor ruşinoasă de un bărbat din Kremlin, cel puţin timp de 36 de ore, cel puţin în perioada Crăciunului. Frica ta de el îţi distruge ţara, care este şi ea deja în adânc… Dar nu într-un buncăr.

A pune capăt războiului înseamnă a pune capăt agresiunii statului vostru. Chiar şi atunci când rachetele şi dronele voastre nu lovesc oraşele noastre, teroarea în teritoriile ocupate continuă. Nu le daţi niciun răgaz ucrainenilor. Oamenii sunt torturaţi, electrocutaţi, violaţi. Acest lucru continuă în fiecare zi, cât timp soldaţii voştri sunt pe pământul nostru.

Şi războiul se va termina când soldaţii voştri fie vor pleca, fie îi vom alunga.

Deci, lăsaţi-i să ia vasele de toaletă – vor avea nevoie de ele pe drum – şi să se întoarcă acasă. Dincolo de graniţa noastră din 1991”, a adăugat el.