Alertă în Kandahar. O rachetă a căzut într-o bază în care sunt militari români VIDEO

O rachetă a căzut, vineri seară, într-o bază din provincia afgană Kandahar în care sunt staţionaţi militari români, dar incidentul nu s-a soldat cu victime sau daune materiale, anunţă Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat.

26 feb. 2016, 18:05
Alertă în Kandahar. O rachetă a căzut într-o bază în care sunt militari români VIDEO

„Vineri, a fost declanşată o alarmă de atac cu rachete în baza militară situată în provincia Kandahar din Afganistan. Conform primelor informaţii, în jurul orei 17.45, ora României, în bază a căzut o rachetă. Incidentul nu s-a soldat cu nicio victimă sau pagube materiale”, arată comunicatul de presă.

Miliarii români care încep o nouă misiune la în Kandahar, însoţiţi de jurnalişti, se aflau în zona de relaxare când s-a dat alarma de atac cu rachete.

„A fost un moment destul de panicos din punctul meu de vedere, pentru că a fost prima dată când am simţit asta în mod real şi am văzut cum cade o rachetă şi am auzit această bubuitură. A căzut o rachetă la o distanţă destul de mică faţă de locul unde ne aflam noi, cam la 150-200 de metri distanţă”, a povestit trimisul special România TV, jurnalistul Berta Popescu.

Tot personalul bazei s-a adăpostit în zonele special amenajate, conform procedurilor.

„Ministerul Apărării Naţionale monitorizează atent, atât desfăşurarea misiunilor de către militarii români, cât şi măsurile şi procedurile de siguranţă ale acestora”, se mai arată în comunicatul citat.

Aproximativ 600 de militari români se află în Afganistan.

Potrivit România TV, în ultima perioadă numărul atacurilor cu rachetă a crescut destul de mult. De la începutul anului, 13 astfel de proiectile au fost trimise de talibani spre bază, iar 10 dintre ele au căzut în interiorul bazei.