ALARMĂ Medicală! În spitalele din Bucureşti nu mai există SPIRT! Alcoolul medicinal a dispărut aproape definitiv şi din comerţ

În plină epidemie de coronavirus, când numărul cazurilor confirmate creşte şi tot mai multe persoane se izolează la domiciliu, spitalele din România au rămas fără spirt şi dezinfectat. Spirtul a dispărut din spitale, dar şi din comerţ după ce tot mai multe persoane l-au cumpărat din magazine sau l-au comandat online.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 08:13
ALARMĂ Medicală! În spitalele din Bucureşti nu mai există SPIRT! Alcoolul medicinal a dispărut aproape definitiv şi din comerţ

Corina Băcanu, una dintre persoanele cu o puternică comunitate online, susţine faptul că spitalele din România au rămas fără spirt şi dezinfectat, conform unui prieten medic. Situaţia este gravă în condiţiile în care virusul din China infectează tot mai multe persoane din România.

Citeşte şi: Povestea unui bucureştean cu coronavirus! „Am aşteptat 12 ore ambulanţa după ce am aflat de la televizor că am fost depistat pozitiv”

De asemenea, tot din cauza coronavirusului, preţul produselor dezinfectate sau a spirtului a crescut în magazine, dar şi în spaţiul online. Astfel, gelurile şi spray-urile dezinfectante de mâini, care costau până acum între 5 şi 10 lei în magazine, au ajuns să fie vândute la preţuri de până la 39 de lei pe platforma eMag, pe fondul creşterii cererii pentru astfel de produse. La fel sa întâmplat şi cu preţul măştilor medicale. Acesta a crescut de la 25 de lei cutia cu 50 de bucăţi la aproape 500 de lei, tot pe eMag.

Mesajul postat de Corina pe Facebook

„M-am intalnit ieri cu un prieten medic usor panicat că, deși autoritatile sunt calme ca sa nu isterizeze lumea, în realitate se pare că managerii de spitale nu mai gasesc spirt și dezinfectanți de cumparărat pentru unitățile medicale. “Avem de toate” dar nu mai avem spirt, se pare. De ce? Că au devalizat cetățenii magazinele și au comandat online sute de litri de spirt ca sa se spele cu el. Nu, asta nu e glumă. Deodată apa și săpunul nu mai sunt de ajuns pentru o spălare cinstită. Dacă inainte nu se spălau deloc, acum pare că românii au trecut peste etapa apă-săpun și se spală direct cu Mona”.

Păi mai oameni buni, doar săracii se spală cu spirt. Ăia opulenții, barosanii, golanii, ăia se spală cu Jack, Stalinskaya, Absolut sau Ballantines. Iar patrioții adevărați fără frică de dușmanul străin, se spală cu palincă de 10 ani, horincă, țuică și toată gama de alcoale produse în casă. Homemade, cum ar zice gura de dac. Că ce omoară mai bine virusul chinezesc decât pruna româneasca dacică?
Altfel, lăsând gluma, mai luați o pauza de la moluri, restaurante și baruri și mai stați și pe acasă, că și în casă puteți mânca sushi, trebuie doar să suflați praful de pe cartea Sandei Marin, ca să vă reamintiți cum se face pilaful de sushi.
Și în casă puteți bea o bere, adevarat, trebuie sa faceți conversație cu nevasta pe care nu ați mai vazut-o pe bune la Craciun, dar, iată, virusul ăsta vă dă șansa să observați că și-a schimbat culoarea părului. Sau parului.
Serios vorbind, dacă mă citiți de mai demult, eu am fost mereu aia care am zis ca e de datoria statului să ne protejeze. Ei, acum a venit momentul să contribuim și noi, fiecare, la acest demers prin simpla respectare a regululilor. Sunt convinsă că nu o să moară nimeni daca nu își etaleaza blana, lanțul și tocul în locurile publice. Și lăsați spirtul pentru medici, cumpărați rațional câte o sticlă, nu baxuri, dacă vreți să vă spalați pe mâini cu tărie, faceți-o cu Jack sau cu Absolut, dar nu cu Mona.
Lăsați-o pe Mona la spitale, că e nevoie de ea acolo!”