Alarmă pentru cei care agaţă pe internet! Bărbatul care seducea femei pe reţele sociale, arestat

Bărbatul de 51 de ani care agăţa femei pe internet, apoi le invita la restaurant, iar în final le păcălea pentru a-i da sume substanţiale de bani, a fost arestat preventiv, au declarat surse din Poliţie, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
18 ian. 2014, 15:55
Alarmă pentru cei care agaţă pe internet! Bărbatul care seducea femei pe reţele sociale, arestat

Acesta a fost identificat, vineri, în urma unui flagrant realizat de poliţiştii bucureşteni care l-au surprins pe individ în timp ce lua de la o femeie un plic cu suma de 1.100 de euro.

Bărbatul, care juca perfect rolul ‘escrocului sentimental’, avea un mod unic de acţiune. El intra în vorbă cu femei din diferite judeţe ale ţării, în vârstă de aproximativ 30 de ani, pe care le identifica pe diferite site-uri de socializare. Ulterior se prezenta ca fiind angajat la Ambasada SUA sau Ambasada Israelului, le spunea femeilor că este pilot sau militar care a efectuat diferite misiuni în Afganistan, asigurându-le că are o situaţie materială foarte bună. După ce discuta pe internet mai mult timp cu o femeie, o invita la un restaurant de lux, unde amintea din nou de situaţia lui materială, garantând că este una ‘foarte bună’.

Femeile credeau ceea ce le spune bărbatul şi, îndrăgostite de acesta, nu-şi dădeau seama că tot ce urmărea era să pună mâna pe banii lor. Mai mult, bărbatul le ademenea spunându-le că deţine o vilă de lux în Kiseleff.

După ce se aveau loc întâlnirile de la restaurant, individul se oferea să conducă femeile acasă, iar pe drum le păcălea pentru a intra în posesia unor sume de bani. Concret, bărbatul le spunea să vină la întâlnire cu un plic cu bani, iar ulterior se oferea să completeze acea sumă cu bani de la el şi să pună sumele respective într-un singur plic pe care îl introducea într-o cutie poştală care se afla în drumul lor. Pe plicul respectiv era scrisă adresa unde locuia femeia tocmai pentru a deveni credibil şi pentru a le convinge pe ‘iubitele’ lui că el nu are nevoie de bani de la ele, din contră, este dispus să le mărească sumele care să le aparţină în totalitate.

Înşelăciunea se producea în momentul în care în loc să introducă plicul cu bani în cutia poştală, el introducea un alt plic, gol, iar cele în care se aflau sumele rămâneau în posesia lui.

În momentul în care poliţiştii au constituit flagrantul, femeia avea asupra sa 2.400 de lei, iar bărbatul îi promisese că îi va da un plic cu 1.100 de euro, când de fapt cei 2.400 de lei au rămas în posesia lui.

Individul este un fost puşcăriaş, având antecedente penale tot pe linia înşelăciunilor. El a fost audiat de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie, iar ulterior prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Acum bărbatul a primit mandat de arestare pentru următoarele 29 de zile.

Individul se afla în atenţia poliţiştilor din luna noiembrie a anului trecut. La Poliţia Capitalei au fost depuse trei plângeri de femeile înşelate de el.