ALARMANT: La fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută de soţ sau de concubin

La trei zile după ce o crimă abominabilă a scuturat din temelii România, preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea privind violenţa domestică. Miile de femei care au cerut ajutorul autorităţilor au acum şansa de a scăpa de tiranii care le chinuie. Sâmbătă seara, la ora 22, la "România de poveste", cântăreaţa Maria Ghinea, va dezvălui calvarul prin care a trecut, după ce soţul ei a împuşcat-o în cap.

RomaniaTV.net
10 mart. 2012, 07:27
ALARMANT: La fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută de soţ sau de concubin

Doar norocul a făcut ca Maria Ghinea să scape cu viaţă. Este una dintre femeile care au trăit ani de zile calvarul violenţei în familie.

În România, la fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută. Violenţa în familie ucide o femeie o dată la trei zile. Din păcate a fost nevoie de o lecţie dură pentru autorităţi, ca să vadă şi să audă strigătul disperat al miilor de femei care sunt doar nişte cifre în statistici.

Au aşteptat ani buni o lege care să le salveze din iad. Ca o ironie, pe opt martie 2012, la trei zile de la masacrul care a şocat o ţară întreagă, noua lege împotriva violenţei domestice a fost, în cele din urma, promulgată. Poveşti cutremurătoare ale victimelor violenţei domestice, sâmbătă, de la ora 22, la „România de poveste”.