ALARMANT: România, printre primele PATRU ţări care furnizează SCLAVI moderni în Marea Britanie

Publicat: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 11:26 // Actualizat: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 11:50 // Sursa: romaniatv.net

Amploarea sclaviei moderne în Marea Britanie este mai mare decât se estima anterior, existând până la 13.000 de victime ale fenomenului în ţară, informează sâmbătă ibtimes.co.uk, citând un raport al Ministerului de Interne.

Este pentru prima dată când guvernul de la Londra avansează un număr al victimelor sclaviei moderne, notează Agerpres. Potrivit guvernului, victimele provin din peste 100 de ţări dar, conform datelor din 2013, majoritatea victimelor sunt originare din Albania, Nigeria, Vietnam şi România, în timp ce unele sunt născute în Marea Britanie, relatează BBC.

Printre victimele sclaviei moderne se află femei forţate să se prostitueze, dar şi femei lipsite de libertate pentru a lucra la domiciliu.

Ministerul britanic de Interne susţine că a adoptat mai multe măsuri pentru a combate fenomenul. "A venit timpul pentru pentru o acţiune concertată, coordonată. Colaborând cu numeroşi parteneri, trebuie să intensificăm lupta împotriva sclaviei moderne în această ţară şi la nivel internaţional, să punem capăt suferinţei unor persoane nevinovate", a declarat ministrul de interne, Theresa May.

Citeşte şi 22 de români, vânduţi ca SCLAVI în Italia. Traficanţii au fost REŢINUŢI la Milano

Estimarea Home Office asupra numărului victimelor sclaviei moderne este mult mai gravă decât cea a Centrului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, care a avansat un număr de 2.744 pentru 2013.

Conform unor informaţii publicate anterior de media britanice, unii diplomaţi din Marea Britanie abuzează de prerogativele pe care le au pentru a trafica lucrători la domiciliu care locuiesc şi muncesc în condiţii inumane, notează ibtimes.co.uk.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 nov 02:40
...ale fenomenului în ţară, informează sâmbătă ibtimes.co.uk, citând un raport al Ministerului de Interne. Citește mai departe…

...
30 nov 00:30
...care locuiesc şi muncesc în condiţii inumane, notează ibtimes.co.uk ...
29 nov 17:40
Răspunde | Votează email 0 email
POPA ELENA
M-AM REFERIT LA CAZUL ROMANCEI DESFIGURATE IN ITALIA....CRED CA MULTA LUME E REVOLTATA,DAR DACA NU CHEAMA POLITIA SAU NU FAC CEVA CONCRET NU INSEAMNA CA SE ASOCIAZA CU IDEEA UNEI NERESPECTARI A LEGII,PUR SI SIMPLU E COMPETENTA POLITIEI.
29 nov 11:57
...de victime ale fenomenului în ţară, informează sâmbătă ibtimes.co. Citește mai departe… …read moreRelated Items
...
29 nov 11:57
...anterior, existând până la 13.000 de victime ale fenomenului în ţară, informează sâmbătă ibtimes.co. Citește mai departe… Sursa romaniatv.net ...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H