Albă ca Zăpada, fără cei șapte pitici. Noul film Disney schimbă celebra poveste pentru a nu jigni persoanele care suferă de nanism

Noul film Albă ca Zăpada nu va mai avea niciun pitic, ci creaturi magice, din dorința Disney de nu jigni persoanele care suferă de nanism.

31 oct. 2023, 22:33
Albă ca Zăpada, fără cei șapte pitici. Noul film Disney schimbă celebra poveste pentru a nu jigni persoanele care suferă de nanism
Alba că Zăpada, dar fără cei șapte pitici - noua producție Disney

Cei șapte pitici din basmul Fraților Grimm ar urma să se numească în noul film Albă ca Zăpada „creaturi magice”, după cum a anunțat, recent, Disney. Potrivit unui reprezentant al companiei, citat de presa internațională, decizia a fost luată pentru evitarea stereotipurilor din povestea clasică, dar și dupăp consultarea comunității persoanelor care suferă de nanism.

Citește și: Disney este pe marginea prăpastiei. Gigantul media a pierdut 900 de milioane de dolari din cauza personajelor progresiste.”Oamenii nu cumpără acest conținut”

Noua variantă a producției ar urma să fie una în ton cu vremurile contemporane, iar despre acest lucru a vornbit chiar actrița principală, Rachel Zegler. Aceasta mărturisea că noua Albă ca Zăpada va fi complet diferită față de personajul clasic, mult mai femininî și mai puternică.

O imagine cu o scenă din film a fost dată publicității de Studiourile Disney. În aceasta apare o Albă ca Zăpada, înconjurată de cele șapte personaje care înlocuiesc cei șapte pitici.

Citește și: Filmul „Albă ca Zăpada”, produs de Disney, provoacă o nouă controversă. Protagonista este latino-americană şi nu mai este salvată de prinţ

Rămâne de văzut cum va arăta varianta finală a filmului inspirat de animația care a încântat foarte multe generații. Lansarea, prevăzută pentru martie 2024, a fost amânată cu un an. Cel mai probabil din cauza gravelor din industria filmului american, așa cum s-a întâmplat și cu alte producții aflate în lucru.