Disney este pe marginea prăpastiei. Gigantul media a pierdut 900 de milioane de dolari din cauza personajelor progresiste.”Oamenii nu cumpără acest conținut”

Ultimele opt filme de lung metraj nu i-au adus succesul scontat gigantului media Disney. Compania a pierdut 900 de milioane de dolari din cauza personajelor progresiste, arată un raport YouTube.

11 iul. 2023, 08:50
Disney este pe marginea prăpastiei. Gigantul media a pierdut 900 de milioane de dolari din cauza personajelor progresiste.”Oamenii nu cumpără acest conținut”
Gigantul media a pierdut 900 de milioane de dolari din cauza personajelor progresiste.

Disney este pe marginea prăpastiei. Jurnalista americană Megyn Kelly a declarat în cadrul podcastului său The Megyn Kelly Show că aceste pierderi uriașe înregistrate de Diseny sunt din cauza faptului că oamenii nu cumpără un astfel de tip de conținut.

Citește și O nouă platformă de streaming în România. Concurență serioasă pentru Netflix, Hbo Max și Disney Plus

Disney este pe marginea prăpastiei

„Oamenii nu cumpără acest conținut. Nu vor acest conținut”, a spus Megyn Kelly.

În urma acestui eșec răsunător, giganții media Disney, Netflix și Warner Bros. Discovery i-au concediat pe șefii de departament responsabili cu diversitatea.

Latondra Newton a părăsit la finalul lunii iunie postul de director pentru diversitate la Disney.

Potrivit presei americane, în timpul mandatului lui Newton, Disney a ajuns în mijlocul războaielor culturale ale Americii, introducând personaje gay, lesbiene, transgender, non-binare și alte personaje minoritare în serialele și filmele sale animate.

Directorii responsabili cu diversitatea au instituit în noile filme o serie de alte schimbări majore, cum ar fi îmbrăcamintea lui Minnie Mouse.  Celebra șoricică care zeci de ani a fost îmbrăcată cu o rochie cu buline albe și roșii a apărut acum un costum cu pantalon albastru.

După ce oamenii s-au revoltat de această schimbare, șeful departamentului de incluziune al Netfix, Vernā Myers, a demisionat.

Totodată, Warner Bros. Discovery a concediat-o pe Karen Horne din funcția de vicepreședinte pentru diversitate, echitate și incluziune în America de Nord.

Purtătorul de cuvânt al Warner Bros. Discovery a anunțat că gigantul media plănuiește să angajeze pe cineva care să ocupe un post legat de diversitate în America de Nord.

„Puțin câte puțin, toate aceste companii media și mari companii tehnologice își concediază șefii responsabili cu diversitatea pentru că este doar o poziție irosită în care cineva pur și simplu gloriifică starea lor woke. Sperăm că (Disney) își va învăța lecția”, a mai spus jurnalista Megyn Kelly

Presa de peste Ocean susține că ultimele opt lansări de studio ale Disney nu au reușit să genereze dolari de box office care să compenseze cheltuielile considerabile în producție, marketing și publicitate. Aceste lungmetraje includ „Lightyear”, „The Little Mermaid”, „Elemental” și „Strange World”.

Pelicula „Lightyear”, un spin-off al popularelor filme „Toy Story” de la Pixar, a prezentat un personaj LGBTQ care a împărtășit scene de săruturi între persoane de același sex. La nivel global, acesta a generat 226,4 milioane de dolari la box office, în condițiile în care a costat 200 de milioane de dolari ca producție.

De asemenea, filmul ”Mica Sirenă”, distribuția lui Halle Bailey, în care o actriță afro-americană interpretează personajul lui Ariel, a stârnit controverse. Acest film a încasat 525 de milioane de dolari, dar a costat 250 de milioane de dolari pentru a fi produs.

O premieră pentru gigantul divertismentului este filmul „Strange World”, o animație în care a fost prezentată o poveste de dragoste pentru adolescenți gay. Filmul a generat doar 28 de milioane de dolari la nivel global, iar pierderile au fost estimate undeva la aproximativ 150 de milioane de dolari.

Citește și Cântăreaţa Coco Lee a murit la 48 de ani. Vedeta Disney s-ar fi sinucis în urma unei depresii